suspendiran je

ZET-ov vozač pijan izazvao nesreću pa pobjegao

15.06.2023 u 15:30

Bionic
Reading

Vozač ZET--ova autobusa pod utjecajem alkohola je udario u parkirani auto u Ulici Matice Hrvatske u Velikoj Gorici i pobjegao s mjesta nesreće.

Prometna nezgoda se dogodila prije tri dana kada je ZET-ov bus, linija 315, udario je u parkiran auto, a prilikom udarca autu je zadnja desna guma izletjela iz ležišta.

'Na mjesto događaja upućena je interna kontrola ZET-a, kao i policija koje je temeljem alkotestiranja utvrdila prisutnost alkohola u organizmu vozača. Temeljem navedenog, vozač je promptno suspendiran te je pokrenut postupak koji prethodi izvanrednom otkazivanju ugovora o radu', priopćili su iz ZET-a, javljaju 24sata.

U busu srećom nije bilo putnika, ali je došlo do materijalne štete. Iz ZET-a su najoštrije osudili ponašanje svoga vozača

Velikogoričanka koja živi u blizini je čula prometnu nesreću i šokirala se kada je shvatila da je vozač ZET-ovog autobusa odlučio otići s mjesta nesreće.

“Čula sam jak udarac, pogledala kroz prozor i vidjela auto u ogradi i nigdje nikoga. Prvo sam mislila da je susjeda udarila u ogradu. Ljudi koji su vidjeli što se dogodilo su rekli da ju je udario ZET autobus i pobjegao. Sjela sam u svoj auto i otišla na autobusni kolodvor“, kazala je za Kronikevg.com.

Dodaje i kako ga je našla da stoji na svojoj stanici i već ima putnike u autobusu za dalje. “Njegove kolege i ja smo ga “natjerali” da se vrati i napravio je to.