POZIV NA REGULIRANJE STATUSA

ZET: Besplatni kuponi važe do kraja siječnja

27.12.2016 u 16:35

Bionic
Reading

Iz zagrebačkog javnog prijevoznika ZET-a u utorak su priopćili da se valjanost besplatnih kupona izdanih za 2016. godinu, produljuje do kraja siječnja 2017. korisnicima koji su to pravo ostvarili temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba, te da je počelo izdavanje besplatnih kupona za 2017. osobama s invaliditetom

Produljenje se odnosi na umirovljenike čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3200 kuna mjesečno kao i na radno nesposobne osobe koje su korisnici zajamčene minimalne naknade, te osobe čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3200 kuna mjesečno, a starije su od 65 godina.

Postojeći besplatni kuponi produžuju se i osobama koje imaju status roditelja njegovatelja, dobrovoljnim darivateljima krvi te članovima obitelji smrtno stradalog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.

Zagrebački električni tramvaj (ZET) počeo je i sa izdavanjem besplatnih godišnjih kupona za 2017. godinu osobama s invaliditetom, na temelju dostavljenih podataka nadležnog Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te godišnjih pretplatnih kupona za dobrovoljne darivatelje krvi.

ZET podsjeća da se osobe s invaliditetom kojima nije reguliran status u sustavu prava za 2017. godinu, a u 2016. su imale pretplatni kupon, trebaju javiti u Područni ured gdje su prijavljene kako bi regulirale svoj status.

Za sve korisnike koji ostvaruju pravo na besplatan prijevoz i nalaze se u elektroničkom sustavu, preuzimanje kupona je dostupno na svim prodajnim mjestima ZET-a te ugovornih partnera, Tiska i iNovina, priopćio je Odjel odnosa s javnošću ZET-a.