U VEZI S 13-GODIŠNJAKINJOM

Zbog seksa s djevojčicom dvije godine zatvora

09.09.2009 u 20:43

Bionic
Reading

Nakon suđenja koje je bilo zatvoreno za javnost, u srijedu je na Županijskom sudu u Splitu na 2 godine zatvora nepravomoćno osuđen Goran C. (28) sa šireg splitskog područja, zbog spolnog odnošaja s djetetom na prijelazu sa 2006. na 2007. godinu

Goran C. bio je u ljubavnoj vezi sa tada 13-godišnjakinjom, a njezinu naivnost je iskoristio najmanje tri puta, stupivši s njom u spolni odnos u stanu i automobilu. Nedvojbeno je utvrđeno da je bio svjestan njezinih godina.

Djevojčica je teško podnijela prekid veze i pomišljala na samoubojstvo, čime je, kako drži sud, potvrđeno da nije bila emocionalno zrela za takvu vezu. Goran C. je u srijedu pušten iz pritvora u kojem je proveo oko pola godine jer se nije odazivao pozivima za suđenje.

Izrečena mu je kazna ispod zakonskog minimuma od tri godine jer djevojčica, a ni njezina majka nisu bile zainteresirane za kazneni progon, a spolni odnošaj je bio dobrovoljan. Majku je na policiju uputio Centar za socijalni rad nakon što je objelodanjena njihova već propala veza.

Izjava oštećene i njegova obrana ne odstupaju u ničemu. Goran je čak u svoju obranu rekao da bi je, bez obzira na prekid, jednog dana oženio, kad za to dođe vrijeme, piše Jutarnji.hr.