zatvaranje kruga

Klub na Jarunu ruši se zbog obnove rolersko-biciklističke staze

05.10.2017 u 10:01

Bionic
Reading

Rekreativci, ali i profesionalni sportaši koji za trening koriste rolersko-biciklističku stazu na zagrebačkom Jarunu konačno će doći na svoje. Do 30. listopada, naime, trebali bi biti dovršeni radovi koji će omogućiti da se krug oko Jaruna odveze bez prekida

Radi osiguranja neometana kretanja biciklista, rolera i pješaka unutar SRC-a Jarun planirani su rekonstrukcija dijela Aleje Matije Ljubeka i spoj rolersko-biciklističke staze na dionici od ulice Županići do ulice Petrine, kazao nam je u odgovoru na naše pitanje Denis Vukoja, stručni suradnik za odnose s javnošću u Upravljanju sportskim objektima Grada Zagreba. 

Radovi obuhvaćaju izgradnju rolersko-biciklističke staze u dužini oko 500 metara s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom, dodao je Vukoja. Dosad su svi koji su koristili stazu na Jarunu dugu 5,5 kilometara na tom dijelu morali ili izići izvan granica SRC-a ili cestom zaobići dio na kojem staza nije bila dovršena.

Glavni problem je to što se na tom dijelu nalazi svojevrsno usko grlo. S jedne stane je ograda koja označava granicu SRC-a Jarun, s druge cesta kojom prolaze automobili, a u sredini je noćni klub Cirkus (nekadašnji Lake City).    

  • +3
Klub Cirkus na Jarunu koji će biti srušen Izvor: tportal.hr / Autor: Vedran Brkulj

'Cijeli je projekt profesionalno odradio nadležni gradski ured i, prema našim saznanjima, staza će cijelom dužinom ići sjevernom stranom te ni na jednom mjestu neće sjeći glavnu prometnicu, a za ovaj tjedan predviđeni su radovi na uklanjanju noćnog kluba Cirkus', poručio je Vukoja.

Ugovorena vrijednost investicije iznosi oko 960.000 kuna bez PDV-a.

Dokument: "Trasa biciklističke staze na Jarunu"