model 'c'

Zbog pogoršanja situacije s koronom još jedna zagrebačka škola sutra prelazi na online nastavu

21.10.2020 u 18:12

Bionic
Reading

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i velikog broja razreda u samoizolaciji od sutra i zagrebačka VII. gimnazija prelazi na online nastavu

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 1424 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva danas ukupno 6459.

Temeljem naputka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i uz suglasnost Gradskog ureda za obrazovanje, a sukladno epidemiološkoj situaciji, VII. gimnazija u Zagrebu od 22. listopada prelazi s modela A na model C, odnosno na nastavu za učenike na daljinu. To će potrajati do 4. studenoga, potvrdili su nam iz škole.

Jučer su, prema riječima pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića, još četiri škole u Zagrebu u potpunosti ili djelomično prebačene na rad na daljinu: online nastavu u cijelosti imaju Gimnazija Lucijana Vranjanina i Poštanska i telekomunikacijska škola, a dvije osnovne škole - Augusta Harambašića i Matije Gupca - organiziraju nastavu na daljinu za učenike od petog do osmog razreda (slovenski model), piše Jutarnji.

Zbog velikog rasta broja novozaraženih u Hrvatskoj posljednjih dana javila se informacija da će se početkom studenoga model C aktivirati za sve škole u Hrvatskoj, što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u ponedjeljak opovrgnulo.

'Informacija o potpunom zatvaranju škola nije točna. O primjeni modela provođenja nastave (model A, B ili C) odlučuje škola u suradnji s osnivačem i nadležnim lokalnim stožerom', pojasnili su iz MZO-a.

Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar, gostujući na RTL-u, kazala je da do daljnjeg nema uvođenja online nastave za sve u gradu Zagrebu.

Što se tiče lockdowna Šikić je poručila: 'Svaki lockdown podrazumijeva čitav niz restrikcija gospodarskih djelatnosti, nastojimo uravnotežiti gospodarske djelatnosti sa zdravljem, treba naći neki fini balans, lockdown nije nikome cilj'.

Osvrnula se i na privatna okupljanja, prvenstveno na privatne svečanosti poput krstitki, svadbi i drugih obiteljskih svečanosti rekavši da se pokazalo da su to žarišta pandemije te da se ide u tom smjeru da se provode takve kontrole. Kako je i najavljeno Zagreb dobiva i novo mjesto za testiranje u Novom Zagrebu, a Šikić je naglasila da se planira produžiti radno vrijeme mjesta gdje se uzimaju brisevi te da razmatraju i uvođenje prethodnog naručivanja na testiranje kako bi se izbjegle kolone i smanjile gužve.