NERVOZNA PREMIJERKA

Zbog Josipovića i Brodarca Kosor se izvikala na glasnogovornika

13.07.2011 u 16:12

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor vidno uzrujana se, sjedajući u službeni auto nakon svečanosti otvaranja 105 milijuna kuna vrijedne tvornice furnira u najmlađem hrvatskom gradu, Otoku, okomila na glasnogovornika Mladena Pavića. Zatim je zaustavila kolonu i poslala ga novinarima da odgovori na pitanje o smrti generala Brodarca

Službena kolona vozila čekala je nekoliko minuta dok Pavić nije dobio svoju 'jezikovu juhu'. Razlog su bila, izvještava 24 sata, novinarska pitanja: 'Dokad ćete biti stroga šefica i zabranjivati ministrima druženje s predsjednikom države?'; 'Kojim to ministrima ne dopuštate da se druže s predsjednikom na kavi?'.

U sjeni premijerkine nervozne reakcije ostala je priča o greenfield investiciji vrijednoj 105 milijuna kuna. U tvornici furnira posao će do kraja godine naći 120 ljudi. Premda je bilo dogovoreno, premijerka Kosor po drugi put nije preuzela priznanje počasne građanke Otoka.

'Ispod svake razine je da svaki dan komentiram tračeve. Mislim da to nije dostojno ni funkcije predsjednika države ni funkcije predsjednika Vlade. U državi mora biti reda i svatko mora raditi svoj posao. Predsjednik države ne može biti predsjednik Vlade! Jasen Mesić je ministar u Vladi i ja sam odredila da bude moj izaslanik na otvaranju Splitskog ljeta. Logično je da ministar u Vladi bude izaslanik predsjednika Vlade. I to je u skladu s Ustavom. S druge strane, predsjednik države ima svoje savjetnike koji mogu biti njegovi izaslanici. Ne bi bilo logično, a ja ne bih to mogla napraviti, da određujem nekoga od njegovih savjetnika da bude moj izaslanik', rekla je premijerka Jadranka Kosor obraćajući se novinarima i tražeći da više ne pitaju za komentar tračeva.

Mladen Pavić je nekoliko minuta ranije obavijestio novinare da se premijerka neće obraćati novinarima. No ona je sama pristupila novinarima i počela odgovarati na pitanja. Nakon što je rekla da više neće odgovarati na tračeve, novinari su joj rekli da 'Brodarčeva smrt nije trač'. Iza zatamnjenih stakala službenog Mercedesa Vita moglo se vidjeti kako viče na Pavića. Nekoliko minuta kasnije, nakon što se kolona zaputila u Zagreb, svi auti su ponovo stali, a iz auta je izletio Mladen Pavić. Dotrčao je do novinara i interesirao se što su htjeli pitati premijerku. Nakon što mu se objasnilo da se htjelo čuti njezinu reakciju na smrt dugogodišnjeg stranačkog kolege, Pavić je odgovorio da se o svemu već oglasio ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.