PROMJENE U SPLITU

Nakon dramatične objave, Oparini zamjenici preuzimaju vođenje grada

23.01.2018 u 14:02

Bionic
Reading

Zamjenici Andre Krstulovića Opare Jelena Hrgović i Nino Vela na konferenciji novinare objasnili su način na koji će Grad Split funkcionirati tijekom gradonačelnikove odsutnosti

Hrgović i Vela kazali su kako nastavljaju i dalje istim tempom. Naglasili su da su dobili ovlaštenje da svaki upravlja svojim resorima te da kao tim rade zajedno.

'Kratko će vrijeme gradonačelnik biti odsutan i mi, njegovi zamjenici preuzet ćemo sve dužnosti koje je on obavljao na sebe, a resori su i ranije bili raspodijeljeni. To radimo protekla dva dana, imamo redovne kolegije sa savjetnicima, jedan dio posla je bio vrlo isplaniran i nastavljamo naprijed kako smo i započeli. Imamo dobru volju i dobru vjeru u ovoj stvari i vjerujemo da će sve izići naprijed. Opara je ozbiljan čovjek, gradonačelnik i borac i zajedno smo uz njega i učinit ćemo sve da damo ljudsku potporu, ali i na terenu, da grad besprijekorno funkcionira. Prihvatili smo ozbiljno svoje dužnosti i u tom smislu nastavljamo tako i dalje', rekla jeJelena Hrgović.

'Mi smo ovdje došli kao jedan tim, kao dobar tim. I kao tim smo prihvaćali sve probleme i sve poslove, između sebe smo se koordinirali i dogovarali. Nešto ovakvo nitko ne može predvidjeti i to je jedan veliki izazov. Andro kao vodeći čovjek našeg tima, naš je gradonačelnik i s njim dogovaramo sve. Prihvatili smo novo stanje kao izazov, odgovornost. Jelena i ja smo imali usklađene aktivnosti i nastavljamo i dalje. Malo nam se raspored promijenio, jer veliki posao koji je Andro vukao moramo nas dvoje rasporediti, ali kako smo i dosad naišli na puno posla i cijeli dan dajemo cijele sebe u to, volimo ovaj posao, ovaj grad i domovinu i nastavit ćemo tako i dalje raditi', istaknuo je Vela.

Jelena Hrgović (35) rođena je u Sinju, a u Splitu je završila osnovnu školu i gimnaziju, potom i filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Na istom fakultetu trenutno je doktorandica na studiju ''Kršćanstvo i suvremena kultura'.

U lokalnim okvirima Krstulovićeva zamjenica poznata je kao izvršna urednica u izdavačkoj kući Verbum, pomoćnica ravnatelja manifestacije Dani kršćanske kulture i dugogodišnja dopisnica Informativne katoličke agencije i Glasa koncila. Članica je i volonterka više udruga, mahom katoličke provenijencije, te je pohađala više međunarodnih programa neformalnog obrazovanja.

Nino Vela ima profesionalno inženjersko iskustvo na projektima izgradnje velikih infrastrukturnih građevina, od sudjelovanja u izgradnji Masleničkog i desetak većih mostova, do izgradnje autocesta i drugih državnih cesta, pa do rekonstrukcije splitske Rive. Vela je radio u Konstruktoru, bio ravnatelj Županijske uprave za ceste i Agencije za prometnu infrastrukturu, član je više radnih skupina za restrukturiranje cestovnog sektora, predsjednik je Udruge Županijskih uprava za ceste Hrvatske. Bio je predsjednik Gradskog kotara Žnjan.

  • +51
Sva lica Andre Krstulovića Opare Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Podsjetimo, ravnatelj splitskog KBC-a Ivo Jurić novinarima je kazao kako splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara boluje od zloćudnog tumora koji se proširio na mozak.

'Radi se o zloćudnom tumoru koji se proširio na mozak. Jučer smo dobili definitivnu dijagnostičku potvrdu i započeli s liječenjem. On se osjeća dobro, stabilno je. Njegova prognoza ovisi o tome kakav je tip tumora i kako će reagirati na terapiju. U svoje ime, u ime djelatnika naše bolnice i u ime građana Splita želim mu brz oporavak i uspješno liječenje', kazao je.

  • +2
Konferencija za medije Ive Jurića o zdravstvenom stanju Andre Krstulovića Opare Izvor: Cropix / Autor: Mario Todoric / CROPIX