KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Ravnatelj splitskog KBC-a: Opara ima zloćudni tumor koji se proširio na mozak

Bionic
Reading

Ravnatelj splitskog KBC-a Ivo Jurić novinarima je kazao kako splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara boluje od zloćudnog tumora koji se proširio na mozak

'Radi se o zloćudnom tumoru koji se proširio na mozak. Jučer smo dobili definitivnu dijagnostičku potvrdu i započeli s liječenjem. On se osjeća dobro, stabilno je. Njegova prognoza ovisi o tome kakav je tip tumora i kako će reagirati na terapiju. U svoje ime, u ime djelatnika naše bolnice i u ime građana Splita želim mu brz oporavak i uspješno liječenje', kazao je.

Nova presica u 14 sati

Zamjenici Andre Krstulovića Opare Jelena Hrgović i Nino Vela u 14 sati održat će konferenciju za novinare na kojoj će objasniti način na koji će Grad Split funkcionirati tijekom gradonačelnikove odsutnosti.

Kazao je da je riječ o zloćudnom tumoru kože i sluznice koji se proširio. 'Znamo koji je tip, ali sad to ne bih elaborirao. Terapiju prema vrsti tumora još ne možemo odrediti, uglavnom se radi o kemoterapiji i zračenju. Danas će biti gotova definitivna analiza toga tumora. Ima raznih vrsta tumora... To su složeni procesi, mora se vidjeti točno što je da bi se dala ciljana terapija', rekao je Jurić.

  • +2
Konferencija za medije Ive Jurića o zdravstvenom stanju Andre Krstulovića Opare Izvor: Cropix / Autor: Mario Todoric / CROPIX

Jurić još ne može sa sigurnošću reći hoće li se gradonačelnik nastaviti liječiti u Splitu. 'To ovisi o stručnom povjerenstvu koje smo osnovali i o familiji. To će odrediti struka', rekao je.

Podsjetimo, u nedjelju je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara pretrpio manje krvarenje u mozgu, odnosno lakši moždani udar, kako su glasile prve informacije.

'Napravljen je detaljan CT i pronađeno je manje intrakranijalno krvarenje, odnosno krvarenje unutar lubanje', kazao je Jurić novinarima prije dva dana, potvrdivši da se može govoriti o blažem moždanom udaru.

'U tijeku je dijagnostička obrada i prerano je govoriti o čemu se radi, bit ćete obaviješteni svaki dan. Nemamo što kriti', dodao je Jurić.

Kazao je i da se Krstulović Opara osjeća dobro, nema nikakvih težih posljedica, normalno hoda i komunicira. Smješten je u apartmanu na Odjelu neurologije KBC-a Split. Uz njega su supruga i najbliži suradnici.

  • +51
Andro Krstulović Opara Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX