tijekom ove godina

Žalac: Nakon obrade podataka objavit ćemo pilot natječaj za ugradnju dizala

14.01.2019 u 13:44

Bionic
Reading

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac najavila je u ponedjeljak da će tijekom ove godine, nakon što obrade sve podatke, objaviti pilot natječaj za ugradnju dizala u zgrade u kojima žive stari i nemoćni

Na pitanje novinara postoji li nada da se ove godine odobri pilot natječaj za projekt 'Dostupnost do stana', odnosno ugradnja dizala, jer je Hrvatska gospodarska komora već dobila 800 prijava, Žalac je rekla da su održali sastanke s predstavnicima udruge umirovljenika HT-a i HP-a, koji su pokrenuli tu inicijativu.

'U Ministarstvu smo već prikupili preko 100 upitnika jer smo se dogovorili da trebamo prvo napraviti cjelovitu analizu koliko je potrebno liftova, u kojim zgradama, te na koji način pristupiti pripremi samoga natječaja. Znam da je HGK prikupila već preko 800 zahtjeva. Nakon analize pristupit ćemo pilotiranju tog natječaja', rekla je Žalac.

'Naravno da ćemo izaći ususret starima i nemoćnima. U današnje vrijeme živjeti u višestambenim zgradama bez liftova je vrlo otegotna okolnost za naše stare i nemoćne, pa ćemo na tome inzistirati i pripremati sve u dogovoru s njima', poručila je Žalac na konferenciji za novinare na kojoj je predstavila rezultate iskorištenosti Europskih strukturnih i investicijskih fondova u 2018. i ciljeve za 2019. godinu.