ANTE KAO LUKA

Zakomplicirao se Vukušićev transfer?

24.08.2012 u 21:27

Bionic
Reading

Premda se činilo kako je transfer Ante Vukušića u talijansku Pescaru zgotovljen još prije dva dana, pregovori su se zakomplicirali, a nisu okončani ni u subotu, štoviše, Ante Vukušić se na iznenađenje mnogih pojavio na večernjem treningu Hajduka

Blagajnik Hajduka već je sastavljao popis troškova koje će pokriti transferom Ante Vukušića u Pescaru, no posao mu je za sada uzaludan. Naime, premda se činilo kako je cijela stvar gotova, Vukušić je u četvrtak popodne uzeo time-out kako bi razmislio je li baš Pescara klub u kome želi nastaviti karijeru i što će se dogoditi s njegovom karijerom i reprezentativnim statusom ako novi prvoligaš opet ispadne iz Serie A.

Da cijela zavrzlama nije izmišljena i da su pregovori bili zaustavljeni, potvrdio je u petak i predsjednik Pescare Daniele Sebastiani, koji je za talijanske medije izjavio:

'Posao je dogovoren, vrlo smo blizu potpisa ugovora. Računajte da će sve biti gotovo večeras ili sutra ujutro'.

Ako su pregovori završeni, kako to da se cijela priča otegla tako dugo?

Uostalom, suprotno Sebastianievim najavama jutro je prošlo, za njim i popodne, a bijeli dim nije se ukazivao iznad Poljuda. Premda su dogovorom bili zadovoljni i Hajduk i Pescara, na koncu i Vukušićevi zastupnici, kapetan Hajduka nije bio zadovoljan.

Oglasio se i predsjednik Hajduka Marin Brbić informacijom kako je dogovoren razlaz s Vukušićem, te kako se samo čeka da reprezentativni napadač prođe liječničke preglede i potpiše za Pescaru. No na iznenađenje svih Vukušić je predvečer stigao na Poljud i odradio trening s prvotimcima. Muk, nevjerica.

U Hajduku su se nadali da će Vukušić krenuti put Pescare, talijanski novinari objavili su kako je već doputovao i večerao s predstavnicima 'svog novog kluba', a Vukušić je na Poljudu trenirao i ponašao se kao da će u nedjelju protiv Osijeka predvoditi napad Hajduka.

Izvori bliski Hajduku tvrde kako će na koncu ipak sve biti u redu i kako će Vukušić, nakon što je izvukao maksimum u pregovorima, ipak potpisati ugovor s Pescarom i postati 11. igrač Hajduka u Serie A od neovisnosti Hrvatske. No dok se sve službeno ne dogodi, treba zadržati dozu rezerve. Zato je transfer i obavijen velom tajne. Šuti i Vukušić, kao da se ugledao na kolegu iz reprezentacije Luku Modrića.