zagreb

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško susreo se s Peterom Szijjartom

25.07.2019 u 14:11

Bionic
Reading

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško primio je u četvrtak mađarskog ministra vanjskih poslova i trgovine Petera Szijjartoa, s kojim je razgovarao o odnosima Zagrebačke nadbiskupije i mađarske zajednice te izazovima s kojima se suočava kršćanstvo u suvremenoj Europi, priopćila je zagrebačka nadbiskupija dodavši da je po završetku susretu mađarska delegacija posjetila grob Alojzija Stepinca

Zagrebački pomoćni biskup i mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine razmotrili su dosadašnje odnose Zagrebačke nadbiskupije i mađarske zajednice s naglaskom na uspješno provođenje duhovno kulturalnih programa, navodi se u priopćenju.

Osvrnuli su se na život Katoličke Crkve u Hrvatskoj i Mađarskoj i razgovarali o društvenim izazovima za kršćanstvo u suvremenom europskom kontekstu, dodaje se u priopćenju.

Ministar je biskupu poklonio srebrni medaljon 'Tisuću godina od osnivanja države Mađarske', a biskup ministru primjerak knjige na engleskom jeziku 'Minijature u misalima zagrebačkog biskupa Jurja od Topuskog', dr. Milana Pelca.

Susretu su nazočili i zamjenik državnog tajnika nadležnog za razvoj europskih i američkih odnosa, Ferenc Kumin, veleposlanik Mađarske u Republici Hrvatskoj, Jozsef Zoltan Magyar te biskupski vikar za pastoral, Marko Kovač.

Po završetku susreta, mađarska delegacija je zajedno s biskupom Šaškom posjetila zagrebačku katedralu te grob blaženog Alojzija Stepinca, priopćili su iz nadbiskupije.

Mađarski ministar Peter Szijjarto u radnom je posjetu Hrvatskoj. Ranije se sastao s hrvatskim kolegom, novim ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom.