hipodrom za sve

Zagrebački HNS pozvao građane na uključivanje u javnu raspravu o izmjenama GUP-a

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 30.07.2019 16:05
  • Objavljeno 30.07.2019 u 16:05
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Zagrebački HNS u utorak je pozvao javnost da se uključi u Javnu raspravu o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba (GUP) koja traje od 31. srpnja do 14. kolovoza, istaknuvši da razvoj grada određuju građani, struka i gradska uprava, a ne investitori

"Stručna javnost i građani moraju biti u potpunosti uključeni u izradu GUP-a, Zagreb se mora razvijati na način da svojim građanima pruža veću kvalitetu života, grad koji brine o potrebama svojih građana, koji osigurava i pruža dovoljno kvalitetnih javnih sadržaja, a ne da ih oduzima", navodi se u priopćenju gradske organizacije HNS-a.

Pozvali su građane da se uključe u javnu raspravu o izmjenama GUP-a te poručili da se moraju iskoristiti sve raspoložive mogućnosti da bi se u konačnici čuo glas i uvažio stav stručne javnosti i građana, unatočoj "iznuđenoj" javnoj raspravi u jeku godišnjih odmora i praznika.

"Razvoj grada određuju građani, struka i odgovorna gradska uprava, a ne (ne)poznati i unaprijed određeni investitori", naglasili su.

HNS smatra da se suradnjom i argumentiranim prijedlozima može zajednički doći do dokumenta koji će uvažiti potrebu daljnjeg razvoja Zagreba, ali i potrebu građana Zagreba da imaju na raspolaganju dovoljno kvalitetnih javnih sadržaja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!