zagrebački gup

Mrak Taritaš: Odluku koju sam donijela spriječila je devastaciju Zagreba u režiji Bandića i HDZ-a

09.07.2019 u 21:33

Bionic
Reading

Anka Mrak Taritaš, zastupnica GLAS-a u Skupštini Grada Zagreba i bivša ministrica graditeljstva oglasila se na Facebooku nakon što ju je prozvao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

'Danas sam apsolutno sigurna u u odluku koja je donesena u mom mandatu da se za GUP Grada Zagreba mora ishoditi suglasnost Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja jer je zahvaljujući upravo toj odluci spriječena devastacija Zagreba u režiji Milana Bandića i HDZ-a.

Takva obveza uvrštena je Zakon o prostornom uređenju iz razloga što odluke o izmjenama GUP-a Grada Zagreba utječu izravno na život milijun ljudi u Hrvatskoj. Osim Grada Zagreba na suglasnost ministarstvu podnose se i prostorni planovi svih županija u Hrvatskoj te općina i gradova u zaštićenom obalnom području', napisala je Mrak Taritaš.

Podsjetimo, Ministarstvo graditeljstva danas je odbilo prijedlog zagrebačkog GUP-a zbog neuskalđenosti s Prostornim planom čime je priča o 'Gradu u Gradu+ na području Hipodromai Velesajma odgođena barem do jeseni. Kao glavnog krivca za to Bandić je pronašao u Mrak Taritaš koja je 2013. godine bila ministrica graditeljstva u vladi Zorana Milanovića kao članica HNS-a.