MANJI TROŠAK ZA GRAĐEVINSKE RADOVE

Zagreb angažira tvrtke 'na izdisaju' i ruši cijenu radova

30.08.2012 u 12:48

Bionic
Reading

Gradska uprava zadovoljna je cijenom radova koja je, zbog krize u građevinarstvu, na 30 projekata obnove infrastrukture u gradu, tvrde - prepolovljena

'Da smo u projekte išli prije dvije godine, platili bi 400 milijuna kuna', rekao je Davor Jelavić, pročelnik gradskog Ureda za graditeljstvo. Na tim je radovima angažirano šest zagrebačkih tvrtki koje su bile na poslovnom 'izdisaju', a njihovim angažmanom, tvrdi gradski pročelnik, spašena su radna mjesta građevinara. Za razliku od novčanih ušteda, razloga za zadovoljstvo nema, pogledaju li se rokovi obnove Cvjetnog trga, koja ne ide kako je planirao gradonačelnik Milan Bandić.


'Popločavanje trga nije napravljeno kada smo očekivali. Odmori se privode kraju, Zagrepčani se vraćaju, a u središtu je sve puno prašine', opisao je Jelavić. Gradu je izvođač radova, baš kao i nama ranije, jednako poručio: 'Svi poslovi će biti završeni do konca kolovoza kako je i predviđeno', uvjeravao je Ilija Ivan Sušak, direktor Ekonomskog sektora Tehnike. Predstavnici zagrebačkih građevinara dogovorili su jučer s gradonačelnikom novi Protokol koji će sadržavati investicijske programe. Bit će to poticaj za 1976 zagrebačkih građevinskih tvrtki s oko 23 tisuće zaposlenih te oko 1500 obrtnika koji su građevinskoj branši Zagreba i, kako kažu, rješenje njihovih problema u narednih tri do pet godina.