prognoza

Snijeg je stigao i prouzročio probleme diljem zemlje; evo kakvo nas vrijeme čeka u nastavku tjedna

16.01.2023 u 11:54

Bionic
Reading

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno s povremenom oborinom, češćom i lokalno obilnom na Jadranu i uz njega. Padat će kiša, na Jadranu praćena grmljavinom, a u Gorskome kotaru i snijeg, prognoziraju meterolozi Državnog hidrometereološkog zavoda (DHMZ) za utorak

Vjetar južni i jugozapadni, u unutrašnjosti većinom slab do umjeren, a na Jadranu i uz njega jak, lokalno i olujan. Minimalna temperatura zraka od 1 do 5, a na Jadranu od 7 do 12 °C. Maksimalna uglavnom između 7 i 11, u Gorskome kotaru 1 i 4 °C, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 11 do 15 °C, najavljuju prognostičari DHMZ-a za utorak.

U nastavku tjedna, pišu, promjenjivo i pretežno oblačno uz povremenu oborinu, još u srijedu razmjerno čestu u Dalmaciji i obilnu.

Na Jadranu pljuskovi i grmljavina, a ponajprije u gorju susnježica i snijeg.

Od četvrtka snijeg mjestimice i u nizinama, moguće čak i u unutrašnjosti Dalmacije te na sjevernom Jadranu.

  • +6
Snijeg u Varaždinu Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

U srijedu vjetar umjeren do jak jugozapadni u slabljenju prema kraju dana, a u četvrtak će okretati na sjeverni i sjeveroistočni koji će u petak postupno jačati.

Na Jadranu jak i olujan jugozapadni i južni vjetar oslabjet će do četvrtka. Potkraj dana na sjeveru će zapuhati bura, u petak će pojačati na umjerenu i jaku s olujnim udarima te se proširiti duž obale. Temperatura zraka u postupnom padu.

  • +6
Snijeg u Gorskom kotaru Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj