PRONAĐENO JEDNO TIJELO

Za kapetanom nestalim nakon havarije na Atlantiku i dalje se traga

30.09.2019 u 22:30

Bionic
Reading

Odjeci strašne havarije na Atlantiku, gdje je potonuo brod "Bourbon Rhode" kojim je upravljao hrvatski kapetan Dino Miškić, ne prestaju. Iz oceana je izvučeno tijelo nestalog pomorca, a u dogovoru s obitelji, identitet stradalog nije otkriven.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, nije riječ o 39-godišnjem hrvatskom kapetanu. Potraga za njim i ostalih devet pomoraca nastavlja se.

Obitelj hrvatskog kapetana ne gubi nadu i vjeruju da će se njihov sin vratiti kući.

"Mati mu kaže: Nemoj plakati. Molim te, okreni ton, malo se nasmij. Živ je on! Srce materino kaže da je on živ!", rekao je Mario Miškić, otac nestalog kapetana.

Joško Mrvica, kum i najbolji prijatelj kapetana Dine Miškića za Morski.hr je kazao da je tvrka oduvijek bila škrta i nije popravljala brod pa je zbog toga jako puno pomoraca dalo otkaz i prešlo na drugu firmu.

'Prije dva dana došao sam u Sydney, kad sam saznao od njegove žene da ne zna ništa o mužu ni što se dogadja. Rekao je da su imali oduvijek problema s tim brodom jer je brod bio 12 godina u Nigeriji', kazao je Miškić.

Nakon toliko godina Nigerije, objasnio je, išli su na Las Palmas gdje je bilo dokovanje i popravak broda te je brod trebao ući u novi charter 03. listopada.

'Na dokovanju nisu popravili gdje je upravo curilo more, a firma je forsirala moga kuma da mora stići u Georgetown 03. listopada. Prvo, brod nije imao dovoljno goriva za izbjegavanje tog uragana koji je bio ogroman. Jedina šansa je bila da ide punom brzinom i da tako dođe na vrijeme u Georgetown, što bi značilo da je morao ići ispred uragana, ali u međuvremenu, zbog curenja mora u makinu stao je jedan motor gdje više nije bilo mjesta za povratak. To vam je profesionalna informacija i naš svakidašnji problem zbog cijene nafte', istaknuo je kum nestalog kapetana.