KINECT DOLAZI NA PC!

Xbox 360 i dalje ispred PlayStationa 3

10.01.2012 u 09:51

Bionic
Reading

Iako su mnogi predviđali da bi PlayStation 3 po broju prodanih primjeraka do nedavnih blagdana mogao dostići Xbox 360, to se ipak, čini se, nije dogodilo

Microsoft je jučer objavio da je Xbox 360 dostigao broj od 66 milijuna prodanih primjeraka. Uz to, Microsoft je uspio prodati 18 milijuna Kinecta, a mreža Xbox Live trenutno broji nešto više od 40 milijuna pretplatnika.

 

Što se Sonyja tiče, posljednji podaci potječu iz rujna 2011, prema kojima je uspio prodati 55,5 milijuna konzola. Danas je ta brojka sigurno nešto veća, iako se trenutno ne može sa sigurnošću reći je li Xbox 360 povećao ili smanjio vodstvo pred glavnim konkurentom. Vjerujemo da će uskoro i Sony objaviti svoje recentne prodajne rezultate.  

 

Uz novosti o prodajnim rezultatima, Microsoft je objavio da će se Kinect početkom veljače pojaviti na tržištu i za platformu PC po još nepoznatoj cijeni. Radi se o praktički istom uređaju kao i u slučaju verzije Xbox 360 s nekoliko preinaka, a Microsoft se pohvalio da je na razvoju kontrolera surađivao s tvrtkama poput Boeinga i Toyote.