NINTENDO I DALJE KORAK IZA KONKURENCIJE?

Wii U neće biti u stanju pokretati Unreal Engine 4

30.05.2012 u 11:20

Bionic
Reading

Igre temeljene na nadolazećem Unreal Engineu 4 najvjerojatnije neće biti namijenjene Wii U konzoli zbog njene hardverske inferiornosti

Već gotovo mjesecima iz različitih izvora šlušamo o tome kako je Wii U, nadolazeća Nintendova konzola snagom tek u rangu Xboxa 360 i PlayStationa 3, konzola koje su se na tržištu pojavile prije punih šest godina. Naravno, više informacija o tomu biti će na e ovogodišnjem E3-u koji će se održati sljedećeg mjeseca, no već sada pristižu informacije koje bi mogle potvrditi to da Wii U zapravo neće biti u stanju pokretati igre sljedeće generacije. Geoff Knightley, novinar GameTrailersa koji će premijerno demonstrirati Unreal Engine 4 na E3-u na svojem je Twitter profilu otkrio da je Mike Capps iz Epic Gamesa izjavio da će Wii U moći pokretati igre temeljene na Unreal Engineu 3 (Wii to nije mogao), dok Unreal Engine 4 najvjerojatnije neće.

 

Nintendove fanove ova informacija sigurno neće šokirati, s obzirom da je i Wii zapravo u grafičkom pogledu bio jednu generaciju iza Xboxa 360 i PlayStationa 3, no pitanje je koji je onda smisao razvoja nove Wii konzole, ako ne da se dohvati konkurencija...

 

Ovako će Nintendo s novom i boljom konzolom i dalje biti korak iza, jer pitanje je koliko će još dugo kupci tolerirati nove Super Mario igre, te igre za vježbanje i ples.

 

Bilo kako bilo, konkretnije informacije znati ćemo vrlo uskoro, kada konzola još jednom bude prezentirana na ovogodišnjem E3-u.