isključuje sukob

Vulin o nestalom Mateju: Beograd je siguran grad i ovdje vas nitko nikada neće napasti zbog nacionalnosti

21.01.2022 u 11:04

Bionic
Reading

Policija provjerava doslovce svaku dojavu vezanu uz nestanak Splićanina Mateja Periša u Beogradu u noći s 30. na 31. siječnja, a za sada je izvjesno da nad Perišem nije bilo nikakvog nasilja, izjavio je u petak srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin

"Dajemo sve od sebe da riješimo ovaj slučaj i provjeravamo svaku informaciju koja nam se dojavi. I u ovom slučaju imamo i dobronamjerne i zlonamjerne ljude koji se javljaju", rekao je Vulin za beogradsku kabelsku televiziju Kurir.

Srbijanski MUP je 14. siječnja službeno proširio potragu za nestalim državljaninom Hrvatske Matejem Perišom na gradove uz Dunav nizvodno od Beograda, Smederevo, Požarevac i Pančevo.

Periš je nestao poslije ponoći 30. na 31. prosinca, a MUP Srbije u međuvremenu je napravio potpunu rekonstrukciju njegova kretanja po izlasku iz kluba "Gotik", o čemu je detaljno izvješten i MUP RH.

Istraga o okolnostima nestanka i potraga za Perišem traju neprekidno, uz ocjene u medijima da u "tom slučaju i dalje postoji misterija".

Vulin je istaknuo i da se upoznao s ocem Mateja Periša, Nenadom Perišom, i da mu "iskazuje veliko poštovanje".

"Samo se stavite u njegovu situaciju. Biste li imali toliko razumijevanja kao on? Bilo je pokušaja da se ovo predstavi kao međunacionalni sukob", rekao je Vulin.

On je, ustvrdivši da je Beograd "siguran grad", naglasio kako "isključuje svaku mogućnost nasilja" nad nestalim Splićaninom.

"Siguran sam da nasilja nije bilo ni u klubu, ni izvan njega. To su posvjedočili i Matejevi prijatelji i gosti i djelatnici kluba", rekao je Vulin.

Srbijanski i hrvatski mediji u međuvremenu nagađaju što je o Mateju i kontaktima s njim policiji mogla reći i što bi sve mogla znati Splićanka, koju predstavljaju kao Sanju, ali su ta navodna saznanja na razini tabloidnih spekulacija.

Nenad Periš izjavio je ranije kako su se upoznali i razgovarali, a potvrdila mu je da je imala Matejev propušten poziv.

"Ona mi je rekla da je te večeri Matej pokušao stupiti s njom u kontakt, jer je vidjela da ima propušten poziv...Ali, to je bilo prije 23 sata kada je on bio spojen na WiFI mrežu i kad je bila zabilježena njegova zadnja aktivnost na WhatsAppu“, rekao je početkom siječnja Matejev otac Nenad zagrebačkim medijima.