POMOĆ ZDRAVSTVU I GOSPODARSTVU

Vukovarska županija iz proračuna preusmjerila devet milijuna za borbu protiv korone

28.04.2020 u 16:27

Bionic
Reading

Županijska skupština Vukovarsko-srijemske županije na izvanrednoj e-sjednici donijela je odluku o posebnim mjerama za korištenje proračunskih sredstava županije kojima se devet milijuna kuna preusmjerava u borbu protiv koronavirusa.

'Odlukom se utvrđuju mjere kojima županija ograničava korištenje svih izvora financiranja proračunskim korisnicima i obveznicima kojima se sredstva za poslovanje osiguravaju u proračunu te se predlaže poduzimanje mjera za smanjenje rashoda', priopćeno je sa sjednice Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije.

Novac će se, kako se obrazlaže, usmjeriti prvenstveno za pomoć ustanovama u zdravstvu i potporu i pomoć gospodarskom oporavku.

Paket mjera obuhvaća obustavu plaćanja sredstava odobrenih programima javnih potreba u prosvjeti, kulturi, sportu i tehničkoj kulturi, osim sredstava koja se odnose na ispunjavanje obveza iz radnog odnosa.

Također, obuhvaća i obustave isplata udrugama za programe i projekte s područja promicanja vrijednosti Domovinskog rata i antifašističke borbe, ograničenje isplate sredstava namijenjenih organiziranju obljetnica i manifestacija te obustavu isplate potpora za planiranja događanja u turizmu za 2020.

Na redovitoj sjednici Županijske skupštine, koja se planira za početak lipnja, rebalansom proračuna bit će obuhvaćena i sredstva osigurana današnjom odlukom o posebnim mjerama.

Sjednica vukovarsko-srijemske Županijske skupštine održana je elektronskim putem zbog mjera vezanih uz epidemiju koronavirusa.