tučnjava

Vukovar: U navijačkom sukobu ozlijeđeno šest sudionika, oglasila se i policija

19.06.2020 u 07:32

Bionic
Reading

U navijačkom sukobu koji je u četvrtak oko 19 sati izbio u Vukovaru ozlijeđeno je šest sudionika tučnjave kojima je pružena liječnička pomoć u vukovarskoj Nacionalnoj memorijalnoj bolnici, izvijestila je noćas policija

"Sukobilo se oko 20-tak pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, a policija je vrlo brzo i energično reagirala te je u kratkom vremenu pod nadzor stavila i privela u službene prostorije 16 osoba, nad kojima će se provesti kriminalističko istraživanje. Poznajemo identitet još nekolicine navijača koji su pobjegli sa mjesta događaja te je u tijeku njihovo pronalaženje i privođenje", navode iz policije.

Na Vijencu Kneza Branimira, u blizini ugostiteljskog objekta u toj vukovarskoj ulici, oko 19 sati, sukobilo se više pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, odnosno sukobili su se pripadnici navijačke skupine BBB i pripadnici navijačke skupine Grobari.

Policija poručuje da su brzo i učinkovito reagirali i spriječili moguću eskalaciju. "U posljednjem razdoblju preventivno smo s većim brojem pripadnika policije opservirali Vukovar i Borovo, upravo pretpostavljajući da bi moglo doći do sukobljavanja motiviranih navijački suprotnim opredjeljenjima", navodi se u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.