DJECA NA INFUZIJI

Vrgoračka Hitna pomoć pod opsadom zbog zaražene vode?

Bionic
Reading

Vrgoračka Hitna pomoć zatrpana je ovih dana pacijentima. Stotine djece, ali i odraslih, došle su potražiti pomoć jer imaju problema s povraćanjem, proljevom i visokom temperaturom, piše Slobodna Dalmacija

Velik broj oboljelih dolazi iz Umčana, Dusine, Draževitića, Staševice, Podprologa, Otrić-Seoca i Vrgorca. Međutim, slični simptomi pojavili su se i kod neke djece iz brdskih sela, što dosad nije bio slučaj.

'Evo, taman idem s Hitne, jučer sam vodila jednog sina, danas drugog. Oba povraćaju non-stop, primila su infuziju i sad su bolje. No, dok sam čekala red, došle su još dvije obitelji s djecom', kazala je za Slobodnu je Mila Krstičević iz Umčana.

Po društvenim mrežama odmah su krenuli napisi o tome kako većina oboljelih dolazi iz kraja čiji mještani piju vodu s izvora Butine u Dusini. Taj je izvor prije nekoliko godina bio u središtu zanimanja javnosti kad je isto izbila slična epidemija, ali tadašnji direktor 'Komunalnog', poduzeća koje se bavi distribucijom vode, Boris Erceg tvrdio je da epidemija nije izbila zbog vode jer su nalazi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije pokazali da je s vodom bilo sve u redu.

Više o temi pročitajte ovdje.