TRAŽE SE KONZULTANTI

Vrdoljak traži pomoć za MOL, platit će 10 milijuna kuna

03.10.2013 u 21:11

Bionic
Reading

Kako bi mu pomogli u pregovaranju s MOL-om, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak platit će 10 milijuna kuna konzultantima koji će ga najbolje pripremiti da sjedne za stol s mađarskim predstavnicima

Natječaj je raspisan u srijedu, a od budućih se savjetnika Vladina pregovaračkog tima očekuje da naprave analizu najbolje prakse u upravljanju naftnim kompanijama, potom dobro razmotre uvjete oko plinskog poslovanja te prouče tržišne cijene plina, piše Jutarnji list

Za deset milijuna kuna Vrdoljak od konzultanata očekuje da njega i Mladena Pejnovića - dakle članove pregovaračkog tima - pripreme za cijeli proces pregovaranja, pruže im kompletnu pravnu podršku i izrade vremenski plan pregovora.

Kako je moguće pročitati u natječajnoj dokumentaciji, Vrdoljak savjetničke usluge traži na period od minimalno devet mjeseci, uz prethodna tri mjeseca analize.

Savjetnici koji pobijede na natječaju bit će još jedni u nizu onih koje je Vlada Zorana Milanovića u zadnjih 12 mjeseci unajmila za svakojake potrebe. Neki su trebali za savjetovanje oko privatizacije državnih kompanija, drugi su poslove s državom dobili zbog savjetovanja oko reformi. U zadnjih 12 mjeseci za te je usluge iz državnog proračuna isplaćeno već 100 milijuna kuna.