NASILJE U OSIJEKU

Vozača autobusa pretukli jedva punoljetni mladići

27.03.2011 u 18:23

Bionic
Reading

Osječka policija otkrila je napadače na 50-godišnjeg vozača autobusa Gradskog prijevoza putnika (GPP), a riječ je o trojici mladića od 17, 18 i 21 godinu, izvijestila je danas Policijska uprava osječko-baranjska

Vozaču autobusa Adamu Ć. (50) mladići su nanijeli teške tjelesne ozljede 26. ožujka nakon ponoći, zbog kojih je prevezen na Traumatologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek, gdje se nalazi na liječenju.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osnovano su sumnja da su 17-godišnjak, 18-godišnjak i 21-godišnjak s područja Osijeka počinili kazneno djelo nasilnog ponašanja, priopćila je PU osječko-baranjska.

Nedugo nakon napada policija je pronašla počinitelje, protiv kojih će podnijeti kaznene prijave zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja. Dvojica mladića, 21-godišnjak i 18-godišnjak, sinoć su privedni u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku.

Zbog čestih napada na djelatnike osječkog GPP-a, vozače i kontrolore, uprava te tvrtke odlučila je ukinuti noćne linije autobusa i tramvaja od 24 sata do pet sati ujutro, izvijestio je direktor GPP-a Igor Medić. Također je izrazio nezadovoljstvo radom sudstva jer, kako je rekao, nasilnici se uglavnom ili ne kažnjavaju ili procesi predugo traju. Najavio je kako će od policije tražiti da u vozilima bude uniformirani policajac jer se teški incidenti prečesto događaju.

U samo nekoliko mjeseci napadnuto je deset djelatnika GPP-a. Prije nekoliko dana u tramvaju skupina mladića napala je vozača i kontrolora te im nanijela tjelesne ozljede, prenosi Hina.