uredno platili kartu

Vozač autobusa migrante preselio na stražnja sjedala: 'Je l' profesorica koja je radila 8 sati treba sad sjediti s njima?'

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 12.09.2019 09:48
  • Objavljeno 12.09.2019 u 09:05
Migranti na sjedalima u stražnjem dijelu autobusa

Migranti na sjedalima u stražnjem dijelu autobusa

Izvor: Screenshot / Autor: Emir Alagić

Kako se ne bi miješali s ostalim putnicima, vozač autobusa Transturista na liniji Sarajevo - Tuzla u ponedjeljak je premjestio migrante na sjedišta u stražnjem dijelu autobusa. Prijevoznička tvrtka najavila je disciplinski postupak protiv vozača

Vozač autobusa Transturista u ponedjeljak je na liniji Sarajevo - Tuzla premjestio migrante na sjedala u stražnjem dijelu autobusa. Među njima je bilo žena i djece. Na svojem profilu na Facebooku to je zabilježio Emir Alagić. On je upitao vozača zašto je to napravio kada su uredno platili kartu, a ovaj mu je odgovorio da ako sjede naprijed, 'miješaju' se s ostalim putnicima. Na njegovo dodatno insistiranje rekao mu je: 'Treba sad da uđe profesorica koja je radila osam sati i je l' treba da sjedi s njima?' Apsolutni rasizam na djelu', napisao je u svojoj objavi Alagić.

Reagirali su odmah iz tvrtke Transturist Tuzla te se oglasili priopćenjem u kojem najavljuju disciplinski postupak protiv vozača. U njemu, između ostaloga, ističu kako 'bilo kakva segregacija putnika po bilo kojoj osnovi nije politika' njihova poduzeća te da je navedeni događaj 'isključivo čin pojedinca koji je izuzetno nekorektan i s pravom izaziva kritike i negativne komentare javnosti'.

'Nakon što utvrdimo sve detalje ovog događaja pokrenut ćemo disciplinski postupak protiv našeg vozača i izreći mu kaznu u skladu s pravilnikom našeg poduzeća', navodi se u objavi tuzlanskog Transturista na Facebooku.

U priopćenju ističu i kako su u proteklom razdoblju kao kolektiv napravili puno pozitivnih stvari za migrante - dozvolili su da borave u prostoru autobusne stanice i koriste sadržaje na njoj, ali i izdali velik broj karata s popustom, dok određenom broju migranata karte nisu ni naplatili.

'Isto tako, nismo dobili informaciju da se netko od naših zaposlenika nekorektno ponašao prema migrantima tokom boravka u Tuzli', naveli su između ostaloga u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!