MINISTAR SIGURNOSTI BIH

Mektić prijeti da će i pod cijenu sukoba biti zaustavljeno vraćanje ilegalnih migranata iz Hrvatske

11.09.2019 u 19:47

Bionic
Reading

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ponovno je u srijedu optužio hrvatsku policiju da ilegalno ulazi na teritorij njegove zemlje vraćajući ilegalne migrante te je zaprijetio kako će to biti spriječeno pod svaku cijenu, čak i ako to znači otvoreni sukob

'To znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo niti jednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH. Koristeći ustav i zakone BiH mi smo dužni zaštititi teritorijalni integritet. Mi smo na granici, ne možemo samo stajati i mirno gledati da neko prolazi. Poručujem hrvatskoj strani: Zaustavit ćemo to po cijenu konflikta', kazao je Mektić za regionalnu televiziju N1.

Ministar sigurnosti BiH ustvrdio je kako je hrvatska policija u cijelosti odustala od provedbe međudržavnog sporazuma o readmisiji ilegalnih migrata i počela se ponašati potpuno protuzakonito.

'Za to postoje dokazi. Nećemo više dopustiti povredu teritorijalnog integriteta BiH. Bit ćemo prinuđeni reagirati po cijenu konflikta', kazao je Mektić dodajući kao u BiH imaju dokaze o slučajevima 'teškog zlostavljanja' koje hrvatska policija provodi nad ilegalnim migrantima koje zatekne u nezakonitom prelasku granice.