pomorsko dobro

Vlasnik NK Rijeka bespravno sagradio velebno zdanje i privatnu rivu na Pagu; prijeti mu zatvor

14.02.2019 u 11:53

Bionic
Reading

Zadarsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv riječkog poduzetnika, vlasnika NK Rijeka Damira Miškovića, njegovog oca i izvođača radova koji su u Miškovićima na Pagu podigli velebno zdanje s bazenom. Zagradili su tako pomorsko dobro napravivši privatnu rivu i privezište

Optuženi su da su između 14. ožujka 2014. i 14. veljače 2017. u naselju Miškovići na otoku Pagu s tvrtkom TEH gradnja iz Zagreba ugovorili izgradnju obiteljske kuće na zemljišnoj čestici u Dinjiški, iako su svi bili svjesni da ne mogu graditi na pomorskom dobru - obalnom pojasu, piše 057.

Bez prethodnog ishođenja građevinske dozvole od nadležnog Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, paralelno s izgradnjom kuće izgradili su obalnu šetnicu i ogradni zid u dužini od 180 metara, široku tri metra, te na nju postavili rampu, kao i dva mola u moru, betonski plato sa stepenicama, kameni nasip... Izgradili su i dva betonska stubišta, prizemnicu od 100 'kvadrata' kao i stubište s platoom iako je rješenjem Lučke kapetanije Zadar iz studenog 2015. takva gradnja zabranjena.

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika Igor Vulić zatražio je da se optuženicima izrekne kazna zatvora u trajanju od jedne godine, uz izricanje uvjetne osude s rokom kušnje od dvije godine, uz solidarnu obvezu da sruše protupravnu gradnju i obalu dovedu u prvobitno stanje. Za 'Teh gradnju' traži se kazna od milijun kuna.

Za Miškovića se u optužnici navodi da mu je prebivalište u Abudji (Nigerija), po zanimanju je menadžer, SSS, te da je do sada neosuđivan.