KARAMARKO ZAROBLJEN U PROŠLOSTI

'Vladajući su obožavatelji Tita, najvećeg zločinca u povijesti Europe'

14.05.2013 u 12:18

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sudjelovao je u utorak na predizbornim skupovima koalicije na čelu s HDZ-om u Vukovaru i Osijeku, odakle je poručio kako se mandat Kukuriku koalicije na vlasti može smatrati izgubljenim vremenom za Hrvatsku.

Na predizbornom skupu koalicije HDZ-HSP AS-HSLS-DC-BUZ u Vukovaru Karamarko je poručio kako je Vukovar jedna od najvećih svetinja hrvatskog naroda, te da ‘oni koji nisu znali zaplakati kada je ovaj grad padao 18. studenoga nemaju pravo pričati niti odlučivati o njemu’.

U govoru u Ružičkinoj kući naglasio je kako su vladajući dosad ‘dosta toga polomili’, te poručio da 'ako slome Vukovar, slomit će i Hrvatsku'.

Istaknuo je kako su vladajući iz Plana 21 ispunili 22. točku, 'a to je čišćenje svih kadrova koji su domoljubni i umjesto njih dovođenje svih podobnih i onih kojima je trebalo vratiti neki dug'.

Karamarko je ponovio kako su HDZ napuštali njegovi članovi zbog kriminala koji su počinili pojedinci, istaknuvši da je to prošlost. ‘Mnogi su ispostavili fakturu Domovini i naplatili je, a takvima nije mjesto u HDZ-u, niti će biti’, poručio je.

Predsjednik HDZ-a sinoć je u Osijeku poručio kako je Hrvatska na državnoj razini danas materijalno, gospodarski i svjetonazorski ugrožena, te da je takva situacija i u Osječko-baranjskoj županiji te Gradu Osijeku.

‘Kukuriku koalicija u svome obećanju od 21 laži nije ispunila ništa i njihov se dosadašnji mandat može nazvati izgubljenim vremenom za Hrvatsku’, naglasio je Karamarko.
Istaknuo je kako kreditni rejting vladajućih smatra smećem - u Hrvatskoj je 370.000 nezaposlenih, 13 posto građana spada u kategoriju ekstremne bijede, a procesi u gospodarstvu su postali stihijski.

'Oni su uporni u svjetonazorskoj promjeni hrvatskog društva i čovjeka, odnosno vrijednosti Domovinskog rata i političkog učenja Franje Tuđmana. To su oni ljudi koji nas danas uče kako trebamo živjeti u EU, a bili su apologeti jednopartijskog sustava i obožavatelji Josipa Broza Tita, jednog od najvećih zločinaca u povijesti Europe', poručio je.

Za aktualnu vlast u Osijeku i županiji, koju ima HDSSB, Karamarko je rekao kako je to preslika vlasti na državnoj razini koju karakterizira nekompetentnost, nepotizam, stranačka podobnost i neučinkovitost. 'Građani žive sve lošije, tako da oni djeluju poprilično sukladno', rekao je, ocijenivši kako je stvaranje antagonizma Osijeka prema Zagrebu i središnjoj vlasti floskula za prikupljanje političkih bodova.

Na novinarski upit s kime je HDZ spreman koalirati nakon izbora, s ciljem stvaranja većine u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, Karamarko je odgovorio kako HDZ koalira s državotvornim i domoljubnim strankama te strankama koje nemaju problema s korupcijom i kriminalom.