zatvoreni dio sjednice

Vlada smijenila Hanžeka i obavila još niz kadrovskih promjena

13.01.2023 u 15:38

Bionic
Reading

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice Vlade razriješen je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek

Također je razriješen dosadašnji predsjednik Povjerenstva za standardizaciju geografskih imena dr. sc. Damir Šantek, a novim predsjednikom Povjerenstva imenovan je Antonio Šustić.

Sukladno prijedlogu Centra za restrukturiranje i prodaju, Ile Baković imenovan je članom Nadzornog odbora društva Aluminij d.d. Mostar.

Marijan Krpan imenovan je vršiteljem dužnosti predsjednika Uprave Agencije za ugljikovodike, s danom 21. siječnja 2023., do provedbe javnog natječaja za predsjednika Uprave Agencije, a na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Razriješena je dosadašnja predsjednica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za norme Nataša Mikuš Žigman, a novim predsjednikom Upravnog vijeća imenovan je Hrvoje Bujanović.

Nataša Mikuš Žigman razriješena je i dužnosti članice Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, a novim članom imenovan je Hrvoje Bujanović.

Hrvoje Bujanović imenovan je novim članom Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika, umjesto dosadašnje članice Nataše Mikuš Žigman.

Hrvoje Bujanović imenovan je i supredsjedateljem Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Indije, umjesto dosadašnje supredsjedateljice Nataše Mikuš Žigman.

Također, Hrvoje Bujanović imenovan je supredsjedateljem Hrvatsko-izraelskog zajedničkog odbora za gospodarsku suradnju, umjesto dosadašnje supredsjedateljice Nataše Mikuš Žigman.

I na kraju, Hrvoje Bujanović imenovan je zamjenikom predstavnika Vlade Republike Hrvatske u Gospodarsko-socijalnom vijeću, umjesto dosadašnje zamjenice predstavnika Nataše Mikuš Žigman.

Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, postupak postizanja rješenja označen je stupnjem tajnosti "ograničeno", te stoga točka nije objavljena, navodi se u priopćenju Vlade.

Članovi Vlade usmeno su izviješteni o provedbi Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i Nacionalnog programa reformi te o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2023.Što se tiče kadrovskih pitanja,