stalno u zraku

Vjetar razbuktao požare, vojska će kandere preraspoređivati ovisno o prioritetima

  • Autor: I.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 18.08.2017 19:02
  • Objavljeno 18.08.2017 u 15:52
Pomoć iz zraka je dobrodošla

Pomoć iz zraka je dobrodošla

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne 'Pukovnik Mirko Vukušić' iz Zemunika u petak poslijepodne koncentrirale su snage na dva požarišta u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji

Tako se na požarištu Promina koje je vjetar ponovno aktivirao nalaze jedan Canadair CL-415 i jedan Airtractora AT-802 dok su na Svilaji angažirana tri Canadaira i jedan Airtarctor.

Preraspored zračnih snaga provodit će se i u nastavku dana sukladno stanju na ovim požarištima i prioritetima gašenja, izvijestilo je Ministrstvo obrane.

Pripadnici Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske OS RH  nastavljaju sa saniranjem rubnih dijelova požarišta Zaton-Raslina kod Šibenika.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 224 požara (79 u Šibensko-kninskoj, 75 Splitsko-dalmatinskoj, 55 u Zadarskoj,10 u Dubrovačko-neretvanskoj, četiri u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 1900 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 57 000 tona vode te su prevezena 263 vatrogasca i vojnika i 32 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!