BALISTIČKI MISTERIJ

Vještak za oružje otkrio je li Turudićev auto pogođen slučajno ili namjerno

23.03.2024 u 20:21

Bionic
Reading

Rade Stojadinović, sudski vještak za oružje, gostovao je u emisiji RTL Danas i komentirao jučerašnje propucavanje automobila Ivana Turudića

Policija je potvrdila da provodi istragu nakon što je Ivan Turudić u petak prijavio oštećenja na automobilu te su potom automehaničari u vozilu pronašli dva zrna.

U slučaju da se potvrdi da je na Turudićevo vozilo namjerno pucano, MUP bi novoizabranom glavnom državnom odvjetniku dao najveću razinu zaštite, u rangu premijera i predsjednika, što znači da bi on i njegova obitelj bili pod 24-satnom zaštitom.

Stojadinović, međutim, ocjenjuje kako se propucavanje Turudićevog vozila dogodilo 'na neobičan način'.

'Da je netko namjerno pucao, onda bi pucao u dio auta gdje bi nastala veća šteta. Uvjereniji sam da se radi o slučajnim pogocima', ocjenjuje Stojadinović.

  • +14
Prisega Ivana Turudića Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Iz predstojećeg balističkog vještačenja saznat će se iz koje vrste oružja je ispaljeno, pištolja, revolvera, vojnog ili lovačkog oružja. Odredit će se i kalibar tog oružja te se tako suziti saznanja.

Na pitanje može li se otkriti je li auto bio u pokretu, Stojadinović odgovara niječno jer, kako kaže 'metak je toliko brz da je to nemoguće'.