propucan mu auto?

Turudić se otresao na novinare kočijaškim rječnikom, javila se i supruga

22.03.2024 u 14:08

Bionic
Reading

Sucu Visokog kaznenog suda i novoimenovanom glavnom državnom odvjetniku RH Ivanu Turudiću propucan je osobni automobil iz vatrenog oružja, neslužbeno doznaje Jutarnji list

Prema informacijama kojem su Jutarnjem potvrđene iz više izvora, za sada se ne zna ni tko mu je ni kada propucao vozilo. Naime navodno je Turudić, kad je bio u Virovitici, uočio oštećenja na automobilu te ga je, ne znajući kako su ona nastala, odvezao u servis.

A onda su automehaničari u vozilu pronašli dva zrna, pa je postalo jasno da je netko pucao na njegovo vozilo. Turudić ima dva automobila, manji Volkswagen i Audi Q5. Navodno mu je propucan Q5. Policija je pokrenula istragu. O ovom događaju oglasila se i PU virovitičko-podravska:

'Povodom brojnih upita medija, odnosno velikog interesa javnosti, oko oštećenja vozila hrvatskog državljanina I.T. (1962.), Policijska uprava virovitičko-podravska može potvrditi da je predmetni danas pristupio u službene prostorije policije te iznio informacije kako je na vozilu kojim se koristi uočio oštećenja. S obzirom na vrstu oštećenja, vozilo je prevezeno u prostor policije te se na vozilu obavlja očevid. Za sada nismo u mogućnosti iznositi druge detalje koji bi mogli potaknuti preuranjene zaključke', poručili su iz policije.

  • +14
Prisega Ivana Turudića Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković je 'vrlo zabrinjavajućom' nazvao informaciju da je propucan automobil glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića, poručivši kako očekuje da policija priopći o čemu se radi.

'Koliko shvaćam, navodno je u vozilu koje Turudić vozi prvo primijetio da mu je razbijen retrovizor, pa nekakav dio na vratima, pa je otišao na servis gdje su otvorili vrata i našli dva metka“, rekao je premijer novinarima u Bruxellesu. To je ono što znam, što je krajnje zabrinjavajuće', naglasio je.

Večernji list je objavio da je Turudićev automobil propucan u Virovitici, Turudićevu rodnom gradu.

Jutarnji list, pozivajući se na informacije potvrđene iz više izvora, piše da je Turudić uočio rupu na automobilu te ga je, ne znajući kako je nastala, odvezao u servis. Turudić, kako se doznaje, ima kuću za odmor u naselju Milanovac kod Virovitice.

Novinari 24sata nazvali su Turudića i pitali je li istina da mu je propucan auto. Rekao im je: 'Zbogom. Zbogom.' Kad su ga pitali zašto, odgovorio je kratko: 'Boli te k...'. Potom je poklopio slušalicu.

Isto su pokušali i novinari Dnevnik.hr-a. Njima se javila Turudićeva supruga Tatjana Pavelić Turudić. 'Nije doma', rekla im je. 'A i da je doma, ne bi vam dao izjavu', dodala je. Spomenuli su i 24sata: 'Njima sigurno nije dao izjavu', dodala je gospođa Turudić. 'Nešto im je opsovao', rekla je novinarka Dnevnika. 'Aha, to sigurno je. Zato vam i kažem da ga više ne zovete da i vama ne bi isto rekao', rekla je drsko gospođa Turudić. Potom je još samo kratko rekla da je istina da mu je propucan auto, da ne znaju ni kad ni gdje.

U slučaju da istraga pokaže da je Turudićev auto doista propucan, MUP bi u tom slučaju novoizabranom glavnom državnom odvjetniku dao najveću razinu zaštite, u rangu premijera i predsjednika Republike, što znači da će i on, a vjerojatno i članovi njegove obitelji, biti pod 24-satnom zaštitom koju će koordinirati Ured za posebne poslove sigurnosti MUP-a, piše Jutarnji.

Formalno će se u Ravnateljstvu policije donijeti procjena ugroženosti, a zatim će se operativno provesti plan policijske zaštite koji uključuje neposrednu 24-satnu zaštitu.

Moguće je da će na raspolaganje Turudiću staviti i jedno od blindiranih vozila koje je za potrebe VIP osoba nabavilo Ministarstvo unutarnjih poslova. Tu zaštitu Ivan Turudić i članovi njegove obitelji mogu imati dok god postoji sigurnosna procjena, ali on kao državni odvjetnik ima pravo na 24-satnu zaštitu.