sigurnosni plan

Najveća razina zaštite: Što čeka Turudića ako policija potvrdi da mu je auto propucan

22.03.2024 u 17:34

Bionic
Reading

Policija je potvrdila da provodi istragu nakon što je Ivan Turudić u petak prijavio oštećenja na automobilu te su potom automehaničari u vozilu pronašli dva zrna. Što slijedi ako se potvrdi da je Turudićev auto propucan

MUP bi u tom slučaju novoizabranom glavnom državnom odvjetniku dao najveću razinu zaštite, u rangu premijera i predsjednika Republike, što znači da će i on, a vjerojatno i članovi njegove obitelji, biti pod 24-satnom zaštitom koju će koordinirati Ured za posebne poslove sigurnosti MUP-a, piše Jutarnji.

Formalno će se u Ravnateljstvu policije donijeti procjena ugroženosti, a zatim će se operativno provesti plan policijske zaštite koji uključuje neposrednu 24-satnu zaštitu.

Moguće je da će na raspolaganje Turudiću staviti i jedno od blindiranih vozila koje je za potrebe VIP osoba nabavilo Ministarstvo unutarnjih poslova. Tu zaštitu Ivan Turudić i članovi njegove obitelji mogu imati dok god postoji sigurnosna procjena, ali on kao državni odvjetnik ima pravo na 24-satnu zaštitu.