prijetila mu smrtna kazna

Vjekoslav Prebeg stigao u Hrvatsku: Kad se slegnu dojmovi, moći ću reći više o svemu što se događalo u ovih pet mjeseci

22.09.2022 u 14:43

Bionic
Reading

Hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg, kojeg su ruske snage zarobile u Ukrajini na čijoj se strani borio, a oslobođen je uz još devet zatvorenika iz Velike Britanije, SAD-a, Švedske i Maroka, u četvrtak poslijepodne stigao je u Zagreb

Vjekoslav Prebeg, kojeg su u travnju u Ukrajini zarobili Rusi, stigao je danas u Hrvatsku. Kako doznaje 24 sata od njegove sestre, Prebeg se osjeća poprilično dobro te da ga je vijest da odlazi kući iznenadila i šokirala. U ramenu ima šrapnel, a navodno i ozljede nosa, zbog čega ga je dočekalo i vozilo hitne pomoći koje će ga prevesti u KB Dubravu, piše 24sata.

  • +10
Vjekoslav Prebeg Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Kad se slegnu svi dojmovi moći ću reći nešto više o svemu što se događalo u ovih pet mjeseci. Trenutno se osjećam dobro, ali za svaki slučaj ćemo napraviti pretrage da budemo sigurni. Pet mjeseci je bilo jako teško i konačno biti na slobodi je jako lijepo. Htio bih samo ponovno vidjeti sestru', rekao je Prebeg za HRT.

Izvor: Cropix / Autor: Cropix
  • +19
Dolazak Vjekoslava Prebega u Zagreb Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

Prebeg je oslobođen uz još devet zatvorenika iz Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Švedske i Maroka. Saudijska Arabija je posredovala pri oslobađanju zarobljenika. Prijetila mu je smrtna kazna u samoproglašenoj Narodnoj Republici Donjecku zbog sudjelovanja u ratu na ukrajinskoj strani. Na sudu je iskazao da je nedužan. Suđenje je trebalo početi sljedećeg mjeseca.