POLICIJA U AKCIJI

Više od polovice vozača zlorabilo invalidsku oznaku

03.12.2012 u 13:07

Bionic
Reading

Međunarodni dan osoba s invaliditetom, koji se obilježava danas, udruga Pino i policija su obilježili dijeljenjem letaka i akcijom pojačane kontrole korištenja znaka pristupačnosti

Kontrole su u Splitu obavljane na dvije lokacije, na vrhu Bosanske ulice i u Sinjskoj ulici, kod Splitske banke. Gotovo polovina kontroliranih vozača koristila je znak pristupačnosti protivno propisima.

'Od pedesetak kontroliranih oko 35 vozača je koristilo znak pristupačnosti suprotno propisima. Policija je u ponedjeljak djelovala preventivno s upozorenjem kako koristiti znak pristupačnosti i tko ga može koristiti, piše Dalmacija News

Svatko tko je kontroliran dobio je prigodni letak u kojemu je sve objašnjeno. Najveći broj ljudi koji su zatečeni u prekršaju rekli su da znaju da su u prekršaju i da to više neće raditi', rekao je Petar Periš, predsjednik udruge Pino.

Apelirao je na osobe s invaliditetom da svoj znak pristupačnosti ne ustupaju ostalim članovima obitelji jer to nije obiteljski znak već znak samo onoga tko je na slici.

Akcija kontrole znaka pristupačnosti udruge Pino i splitske policije održat će se i u utorak ujutro.