KONČAROVI SKUPI TERENI

Vinka Cetinski na saslušanju kod suca

09.04.2011 u 12:33

Bionic
Reading

U istražni centar Županijskog suda u Puli počelo je dovođenje na saslušanje prvih od petero osumnjičenih za malverzacije prilikom kupnje i prodaje nekretnina, među kojima je sinoć u policiju privedena i bivša doministrica turizma Vinka Cetinski

Saslušanje kod istražnog suca ide redom kako su osumnjičeni sinoć privođeni u policiju, rekao je glasnogovornik istarske Policijske uprave Valter Opašić.

Kriminalističko istraživanje provedeno je temeljem kaznenih prijava oštećenog trgovačkog društva iz Pule nad pet osoba u dobi od 27 do 64 godine s područja Rovinja zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganje u počinjenju tih kaznenih djela, priopćila je danas istarska policija, ne navodeći imena osumnjičenih niti o kojem je trgovačkom društvu riječ.

Prema informaciji iz policije, uhićene osobe sumnjiče se da su, u ime oštećenog društva, kupovale poslovne udjele u trgovačkim društvima koja su ranije osnovale, i to po cijenama znatno višim od stvarne vrijednosti tih poslovnih udjela, te da su, također u ime oštećenog društva, prilikom posredovanja u kupoprodaji nekretnina, u ugovorima o kupoprodaji prikazivali više cijene od stvarno isplaćenih. Razliku između prikazane i stvarno isplaćene cijene zadržavali su za sebe. Materijalna šteta nanesena trgovačkom društvu procjenjuje se na oko 30 milijuna kuna. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Po neslužbenim informacijama, među privedenima je bivša doministrica turizma Vinka Cetinski. Nju je poduzetnik Danko Končar u listopadu prošle godine prijavio za prevaru i zloporabu ovlasti. Kao svoju zastupnicu ovlastio ju je za poslove kupnje zemljišta u Istri, a pritom ga je navodno oštetila za 16,5 milijuna eura.