silovita oluja

[VIDEO] U samo nekoliko sati u Drnišu palo 185 litara kiše! Bujica uništila ležeće policajce

29.05.2019 u 18:32

Bionic
Reading

Silovito nevrijeme je tijekom srijede zahvatilo dijelove Dalmacije. Dok je jutro u većini predjela prošlo u znaku suhog i barem djelomično sunčanog vremena, popodne je u mnogim krajevima počeo povećan razvoj naoblake koji je osobito u Zagori donio kišu, pljuskove i grmljavinu

Oko 14 sati olujni oblak velikih razmjera razvio se u šibenskom zaleđu i pogodio šire drniško područje. Prema dostupnim informacijama, u Drnišu je do 17 sati palo ekstremnih 185 litara kiše po kvadratnom metru. Nevrijeme je bez prestanka trajalo do 14 do 16:30 te je samo u tih 160 minuta palo 160 litara kiše, piše Dalmacijadanas.

Osim kiše, povremeno je bilo i jače tuče praćene snažnom grmljavinom. Prema službenim podacima DHMZ-a, u Drnišu u svibnju prosječno padne 77,8 litara kiše po kvadratnom metru, što znači da je u samo nekoliko sati palo oko 250 posto prosječne mjesečne količine oborina!

Ogromna količina oborine koja je pala u kratko vrijeme poplavila je ovaj grad tako da su se gradske prometnice našle pod vodom. Neki automobili bili su više od metra u vodi, a drniški vatrogasci su na terenu jer imaju brojne dojave građana o poplavljenim objektima.

Bujice su u Ulici Alojzija Stepinca potpuno srušile ležeće policajce s ceste. Vozači se zbog svega pozivaju na krajnji oprez na ovom području.