ŽESTOK OPROŠTAJNI GOVOR

[VIDEO] Kirurg koji je prvi u Hrvatskoj presadio jetru obrušio se na ministra Kujundžića

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 01.02.2019 13:04
  • Objavljeno 01.02.2019 u 12:49
Leonardo Patrlj

Leonardo Patrlj

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic

Leonardo Patrlj, abdominalni kirurg koji je prvi presadio jetru u Hrvatskoj, odlazi iz KB-a Dubrava u Institut za tumore. U oproštajnom govoru pred kolegama nije poštedio sve one koje smatra odgovornima za svoj odlazak

Snimka govora dr. Patrlja s kolegija u Kliničkoj bolnici Dubrava objavljena je na Facebooku.

Kazao je da su se 1995. godine svi ponašali isto i bili ponosni na to što su članovi Klinike za kirurgiju. 'To se primijetilo ne samo u ovoj bolnici, nego u cijeloj Hrvatskoj, to naše zajedništvo koje nas je vodilo. Zahvalan sam na svemu što ste mi pružili. Od vas sam puno naučio. I od onih najmlađih i od onih najstarijih. Naučio sam kako biti odlučniji, odvažniji, hrabriji... I sigurno, odlazeći iz ove bolnice, moram priznati da ću zbog vašeg utjecaja otići kao bolji čovjek nego kad sam došao', kazao je Patrlj.

No u nastavku govora istaknuo je da je, otkako je došao na vlast najnesposobniji ministar s najnesposobnijom upravom bolnice koju je u životu vidio, postao žrtva stravičnog šikaniranja, potpomognutog najvećim mogućim dodvoricama na tamošnjoj kirurgiji, i da je u 60. godini bio primoran pronaći drugo zaposlenje.

Zapitao se kakva se poruka šalje redovitom profesoru Medicinskog fakulteta koji je i glavni mentor za specijalizante, što hitne, što abdominalne, što opće kirurgije, kad ni na jednom natječaju, unatoč najboljim referencama, ne samo ovdje, nego šire u Hrvatskoj, ne može dobiti nijednu poziciju osim one odjelnog liječnika, kao da je sada završio specijalizaciju.

'To je poruka 'mi te ne trebamo i ne trebaš nam ovdje'. Takvu izdaju nikad nisam doživio, pogotovo od onih koji su mi bili najbliži. Kasnije sam se pitao i zaključio - ako je Isus Krist kao najveće dobro imao svoga Judu, ako je Gaj Julije Cezar imao svoga Bruta, onda nije ni čudo da sam ja takvog Bruta imao, a Brut se slučajno zvao Marko Junije Brut', kazao je Patrlj. Svima koji dolaze slaviti što odlazi rekao je neka slave i neka uživaju, ali neka znaju da se na tuđoj nesreći vlastita sreća ne može graditi. 'Ja sam sretan što odlazim', istaknuo je Patrlj. Okupljeni su njegov govor popratili pljeskom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!