JOE BIDEN U IOWI

[VIDEO] Američki predsjednički kandidat pozvao farmera na test inteligencije i borbu sklekovima

09.12.2019 u 19:57

Bionic
Reading

Jedan od kandidata Demokratske stranke za američkog predsjednika Joe Biden ušao je prošlog tjedna u oštru raspravu s farmerom u saveznoj državi Iowi, nazvavši ga prokletim lašcem i pozvavši ga na testiranje inteligencije i natjecanje u sklekovima

Kako javljaju američki mediji, neimenovani umirovljeni farmer na predizbornom skupu u Iowi poručio je Bidenu da je prestar za posao predsjednika, zamjerivši mu i to što je poslao svojeg sina u Ukrajinu da radi za naftnu kompaniju kako bi imao pristup tamošnjem predsjedniku Zelenskom.

'Ti si prokleti lažac, čovječe. To nije istina i nitko nikad nije rekao da je moj sin učinio nešto pogrešno, kao što nisam ni ja', uzvratio je Biden farmeru. Pritom je odgovorio na primjedbe o svojoj fizičkoj vitalnosti i mentalnoj agilnosti.

'Ukoliko želiš provjeriti moje stanje, hajdemo zajedno raditi sklekove', kazao je farmeru bivši američki potpredsjednik, pozvavši ga i na test inteligencije.

Ukrajina je, podsjetimo, započela istragu nakon pokretanja procesa opoziva američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog navodne zloporabe službenog položaja i uvjetovanja vojne pomoći pokretanjem istrage protiv Bidenova sina Huntera.

Službeni Kijev istražuje navodno pranje 33 milijuna dolara u kompliciranom pripajanju jedne kompanije holdingu Burisma, u čijem je upravnom odboru bio i Hunter Biden. Među imenima koja su se spominjala tijekom istrage bilo je i ono Mikole Zločevskog, biznismena i nekadašnjeg ministra ekologije.

Ukrajinske vlasti već mjesecima balansiraju između Trumpa i demokrata, šaljući signale američkom predsjedniku da će ispitati slučaj, a istovremeno poručuju demokratima kako neće podleći Trumpovu pritisku.

Pokretanjem procesa opoziva demokrati u Sjedinjenim Državama pokušavaju dokazati da je Trump zloporabio položaj i de facto ucijenio Kijev da pokrene istragu protiv Huntera Bidena ako želi nastaviti dobivati vojnu pomoć. Istovremeno je Trump od Kine zatražio da istraži ulogu obitelji Biden u seriji sumnjivih poslova.