DRAMA U ISTRI

[VIDEO] Veliki požar u Medulinu: U plamenu oštećeno šest glisera, gorio i mol, ljudi iskakali s broda

26.08.2021 u 15:06

Bionic
Reading

Oko 14 sati pulski su vatrogasci upućeni na intervenciju prema medulinskoj Rivi gdje, prema prvim neslužbenim informacijama, gori cijeli komunalni mol općinske tvrtke Buža, točnije šest glisera ali i sam mol

O požaru u Medulinu se oglasio i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Kako navode Lučka kapetanija Pula u četvrtak, 26. kolovoza 2021. godine u 14.26 sati dobila je dojavu o požaru brodica u Medulinu na komunalnom dijelu luke nakon čega je na teren izašao djelatnik kapetanije te je na licu mjesta zatekao tri vatrogasna vozila koja su gasila požar.

Prema prvim informacijama jedno manje plovilo (5-6m) se zapalilo u plovidbi te su putnici skočili u more kako bi se spasili. Vjetar je potom odnio zapaljeno plovilo prema rivi, nakon čega se vatra proširila na nekoliko manjih privezanih plovila.

U ovom je trenutku utvrđeno kako je oštećeno ukupno šest brodica. Požar je u međuvremenu lokaliziran, a brodice zahvaćene požarom su izolirane od ostalih. Nema ozlijeđenih osoba niti je utvrđeno onečišćenje mora. Istragu ove pomorske nesreće provest će nadležna lučka kapetanija u okviru svojih nadležnosti, naveli su iz Ministarstva

RANIJE

Kako saznaje Glas Istre, požar je buknuo na jednom od glisera koji je potom odvezan i pušten kako plamen ne bi zahvatio ostala plovila. Međutim, do širenja požara je ipak došlo te je vatrena stihija zahvatila čitav mol na kojem su vezani pretežno gliseri tipa capcamart.

Na mjesto požara upućena su tri vozila i sedam vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Pula. Oni su ubrzo lokalizirali požar koji je, oko 15 sati, stavljen pod kontrolu. Proces gašenja i odimljavanja će, međutim, trajati još neko vrijeme.

Međutim, borba se još uvijek vodi oko glisera koji je odvezan iz sigurnosnih razloga. Naime, nastoji ga se držati dalje od ostalih brodica i molova. Šteta se procjenjuje na stotinjak tisuća eura.

24sata piše da je sve počelo nakon što se zapalio gliser na kojem je bilo i dijete. Nema ozlijeđenih.

Vlasnik broda je sa ženom i djetetom bio na gliseru. Taman su izlazili iz luke kada je buknuo požar. Čovjek je pokušao s aparatom ugasiti, ali su na kraju svi morali skočiti s broda, ispričala je čitateljica iz Medulina.

Gliser je od vjetra doplutao do rive i ostalih brodova te se požar proširio na još par brodova.