je li moguće?!

Valve podnio zahtjev za registraciju Half-Life 3 trademarka!

02.10.2013 u 10:17

Bionic
Reading

Nakon gotovo desetljeća spekulacija Valve je napravio prvi službeni korak koji sugerira da je treći Half-Life u produkciji ili će uskoro biti

Prošli tjedan protekao je u znaku Valvea: taj razvojni studio poznat prije svega po igraćem softveru najavio je operativni sustav 'SteamOS', liniju gamerskog hardvera 'Steam Machines' te na kraju i inovativni kontroler.

 

To zasad, čini se, nije sve od Valvea. Naime, tvrtka je Uredu za harmonizaciju na internacionalnom tržištu (Office for Harmonization in the Internal Market) poslala zahjev za zaštitu trademarka pod imenom *zvuk bubnjeva* - Half-Life 3. Spomenuti ured je registar Europske unije za trademarkove i dizajn.

 

U zahtjevu se navodi da je trademark u vlasništvu Valvea, a zahtjev je podnešen od strane tvrtke Casalonga & Associés koja se bavi upravo patentima i trademarkovima. U njemu je navedeno i to da se radi o 'računalnom igraćem softveru'. Zahtjev još uvijek nije podnešen u ekvivalentnoj instituciji za područje SAD-a.

 

Naravno, Valve se još uvijek nije oglasio u vezi ovoga, no cijela situacija poprilično je jasna s obzirom da je zahtjev podnio Valve i to instituciji Europske unije. Čini se kako smo upravo dobili prvi službeni trag o egzistenciji ili namjeri da Half-Life 3 ide u produkciju.

 

Podsjećamo, Half-Life 2 na tržištu se pojavio krajem 2004. godine, a nakon njega uslijedile su dvije od tri ekspanzije. Treća nikada nije ugledala svjetlo dana i sve je izvjesnije da ni neće.

 

Half-Life 2 bio je prva igra koja je za pokretanje tražila registraciju na danas planetarno popularnom Steam servisu. Mnogi stoga spekuliraju da bi Half-Life 3 mogao biti igra kojom bi Valve u velikom stilu pokušao popularizirati svoj SteamOS operativni sustav. Zvuči savršeno logično.