MINISTAR OBIŠAO ZAGREB

[VIDEO/FOTO] Bačić pozvao Zagrepčane da se jave za samoobnovu, ogorčeni građanin ga napao: 'Totalno ste podbacili'

13.02.2023 u 13:30

Bionic
Reading

Nakon obilaska tri lokacije obnove objekata oštećenih u potresu na području Grada Zagreba ministar prostornog uređenja Branko Bačić pozvao je građane da se jave ako žele krenuti u samoobnovu. Na njihov račun isplatit će se potrebna sredstva za obnovu, a oni bi se trebali javiti svojim referentima nakon usvajanja novog zakona u petak

Rekao je da je nezadovoljan općenito obnovom, teško mu je prihvatljiva činjenica da na treću obljetnicu zagrebačkog potresa tek kreće izgradnja prvih zamjenskih kuća.

Bačića je u obilasku terena verbalno napao nezadovoljni građanin. Rekao mu je da je njegov šef, AP, prije tri godine obećao da će se kuće obnoviti u roku od godinu dana. To bi se i dogodilo da su u kontejneru bili njegovi roditelji, kazao je. 'Vlada je totalno podbacila', zaključio je građanin.

'Tri godine Vlada nije napravila nijednu kuću. Prije tri godine mogli ste obnoviti tri kuće, a danas za iste novce ne možete nijednu. Nema odgovornosti, gospodine. Bez kazne, ništa', poručio je.

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Ministar Bačić odgovorio mu je da nije točno da se ništa ne radi, dapače radi se puno. Kasnije su ga novinari pitali za reakciju na istup građanina.

'Iznio je frustracije, međutim ono što možemo predložili smo u programu koji je usvojila Vlada. Pred nama je jako puno posla i na njegovom objektu, suosjećam s ljudima koji su u takvoj situaciji da još uvijek moraju biti u kontejnerima', kazao je Bačić.

Ministra su novinari pitali da komentira slučaj glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek, čiji odlazak traži oporba.

'Neprimjeren je način na koji oporba u Saboru vrši pritisak na Državno odvjetništvo', kazao je, podsjećajući na uhićenja ministara.

'Ako to ne ukazuje da je DORH apsolutno neovisan, onda ne znam koji bi još dokaz trebao', kazao je.

  • +12
Tomašević i Bačić obišli objekte na Markuševcu oštećene u potresu Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL