vremenska prognoza

Uživajte u vikendu, od ponedjeljka nova jaka kiša

23.09.2017 u 08:04

Bionic
Reading

Danas i u nedjelju diljem Hrvatske očekuje se lijepo, sunčano vrijeme bez jačih oborina. Međutim, već u ponedjeljak kopneni dio Hrvatske pogodit će jaka kiša.

Prema prognozi Državnog hidrometereološkog zavoda, danas nas očekuje pPretežno ili djelomice sunčano. U unutrašnjosti uz mjestimice umjerenu nablaku ponegdje može pasti i vrlo malo kiše, a ujutro je ponegdje moguća i kratkotrajna magla.

Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 11, u gorju ponegdje niža, a na Jadranu između 12 i 16. Najviša dnevna od 20 do 25, u gorju između 17 i 20 °C.

  • +14
Toplo i sunčano vrijeme izmamilo građane na šetnju Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic

Zagreb 

Djelomice sunčano, ujutro je ponegdje moguća magla, a prema kraju dana uz više oblaka kiša. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura od 20 do 23 °C.

Split 

U Splitu će biti sunčano, s maksimalno dnevnom temperaturom od 21 °C.

Rijeka 

Rijeku danas čeka ugodan i sunčan dan s temperaturama do 20 °C. No već sutra najavljuje se jaka kiša i pad temperature na 16 °C.​​​​​​​

Osijek 

I dok će cijeli idući tjedan biti uglavnom kišovit prognoza za Osijek nešto je povoljnija. Temperature će redovito dosezati ugodnih 20 °C.​, uz znatno manje kiše nego u Zagrebu i ostalim velikim gradovima.