VREMENSKA PROGNOZA

Uživajte u suncu jer slijedi promjena vremena

07.05.2018 u 07:33

Bionic
Reading

Početkom novoga tjedna uglavnom suho, te barem djelomice sunčano, a sredinom tjedna ponovno oblačnije i promjenljivije, uz povremenu kišu, ponegdje i grmljavinu, donosi u prognozi vremena HRT

U ponedjeljak će biti većinom suho i barem djelomice sunčano.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano i iznadprosječno toplo. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 16 °C, a najviša dnevna između 24 i 26 °C.

Samo malo manje toplo bit će u središnjoj Hrvatskoj, uz djelomice sunčano vrijeme, mjestimice s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima barem djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će umjerena, podno Velebita mjestimice i jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 12 °C, uz obalu između 15 i 18 °C, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C, javlja HRT.

  • +2
Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno, pa su uz umjeren razvoj oblaka mogući pljuskovi, osobito u unutrašnjosti. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura uglavnom između 25 i 28 °C. Na jugu Hrvatske podjednako iznadprosječno toplo i djelomice sunčano, ponegdje uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak.

U utorak u unutrašnjosti još uglavnom suho, te barem djelomice sunčano. Od srijede promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom, te malo manje toplo.

  • +18
Street style na Cvjetnom trgu Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

U utorak će puhati mjestimice umjeren sjeveroistočnjak, a zatim vjetar uglavnom slab. Na Jadranu u utorak pretežno sunčano i toplo. Od srijede promjenljivo oblačno, pa će uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice biti pljuskova i grmljavine. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak.