saborski zastupnik hdz-a

Uskok se ponovno žalio na još jednu odluku o blokadi istrage protiv Franje Lucića za podmićivanje novinara

17.10.2017 u 14:21

Bionic
Reading

Izvanraspravno vijeće osječkog Županijskog suda ponovno će odlučivati hoće li se protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića ipak provoditi istraga za podmićivanje novinara Drage Hedla, jer je Uskok uložio novu žalbu nakon što je sudac istrage, čije je rješenje već bilo ukinuto i vraćeno na ponovno odlučivanje, još jednom odbacio Uskokov zahtjev da se protiv Lučića pokrene istraga

Uskokova nova žalba o kojoj će odlučiti izvanraspravno vijeće u ponedjeljak je poslana osječkom Županijskom sudu, potvrđeno je Hini u državnom odvjetništvu.

Sudac istrage je, kako se doznaje, i nakon zahtjeva da preispita svoju raniju odluku ostao pri tvrdnji da Lucić nije mogao podmiti Hedla jer novinar nema status odgovorne i službene osobe.

Nepravomoćnim rješenjem o istrazi Uskok Lucića tereti da je 26. srpnja u Požegi, "novinaru koji je prikupljao informacije o poslovnim i financijskim transakcijama njega kao zastupnika u Hrvatskom saboru i njegovih tvrtki, ponudio novčanu nagradu da ne piše novinarski članak na temelju informacija koje je prikupio, jer bi mu štetio kao zastupniku u i kao poduzetniku".

"Okrivljenik je novinaru rekao da će mu za ne pisanje teksta platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše i da novac nije u pitanju, a sve u cilju da prikupljene informacije o njemu i njegovim trgovačkim društvima ne bi bile javno objavljene", objavio je ljetos Uskok.

Istraga je pokrenuta nakon što je saborsko Mandatno-imunitetsko povjerenstvo (MIP) jednoglasno dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka, a Lucić je i tada tvrdio da nije nudio mito novinaru Hedlu.

Istaknuo je da želi dokazati svoju nevinost nakon "harange koja se već deset godina vodi protiv njega, njegove obitelji i tvrtke" u kojoj "svim nadzorima" nisu utvrđene nepravilnosti. Smatra da je riječ o političkom motivu njegovih protivnika na razini Požeško-slavonske županije koji žele oblatiti njegovo ime, prezime i obitelj.