BRAT VELEPOSLANIKA VRBOŠIĆA

Ušao u HDSSB zbog tportala?!

13.02.2013 u 14:09

Bionic
Reading

Branko Vrbošić, novi glasnogovornik osječke komunalne tvrtke Vodovod i brat Josipa Vrbošića, donedavnog liberala, također se danas pridružio HDSSB-u, uslijed, kako je rekao, 'medijskog linča' kojem je bio izložen posljednjih dana. Branko Vrbošić kazao je da su odluci presudili tekstovi tportala i Jutarnjeg lista u kojima se njegovo nedavno zapošljavanje u Vodovodu povezuje s prethodnim ulaskom Josipa Vrbošića u HDSSB

Vrbošić smatra da ga se u tekstovima neopravdano proziva, jer za novi posao ima stručne kompetencije i odgovarajući životopis, kao diplomirani pravnik, višegodišnji urednik osječke redakcije Večernjeg lista i glasnogovornik tvrtke Belišće, koju je nenadano napustio krajem prošle godine.

'Prisiljen sam politički se aktivirati zbog javnog linča u koji je gurnuta moja obitelj. Vrhunac je bio kada je novinar Goran Flauder nazvao kući mog maloljetnog sina i pitao gdje sam i što radim', izjavio je Vrbošić na današnjoj konferenciji za tisak, gdje je predao pristupnicu predsjedniku stranke Vladimiru Šišljagiću.

Flauder poziv ne demantira i dodaje da je dva puta zatim Vrbošića zvao, ali bezuspješno. 'Poziv je dva puta odzvonio, htio sam ga pitati za komentar, ali nije se javljao iako je znao da ja zovem', odgovorio je Flauder.

Kao potpisnik inicijative za osnivanje, tada udruge, HDSSB-a 2005. godine, Vrbošić tvrdi da mu je stranački program uvijek bio blizak te da će svojim radom pružiti potporu bratu Josipu da izdrži medijske napade i ohrabriti druge građane da se učlane u ovu stranku.

Bivši HSLS-ovac Josip Vrbošić u stranku je prešao početkom veljače, a u spomenutim tekstovima termin se povezuje s gotovo istovremenim zapošljavanjem nekoliko članova njegove rodbine u Vodovodu, pored brata Branka, također Josipove snahe te sina, koji kao odvjetnik sada za poduzeće provodi ovršne postupke, što danas nije demantirano.