CROATIA AIRLINES:

'Upozorenje putnicima: Zovite Lufthansu!'

07.09.2012 u 16:26

Bionic
Reading

Lufthansin štrajk kabinskog osoblja prepolovio je broj letova koje jedna od najboljih njemačkih aviokompanija dnevno obavi, a to se odrazilo i na zagrebačku zračnu luku. Otkazan je let za Frankfurt u 14.30 sati, dok se za ostale letove još uvijek ne zna što će s njima biti

Kako doznajemo od koordinatora prometa na zagrebačkom Plesu, zasad nijedan drugi let nije otkazan, a hoće li biti, putnici će morati sami saznati kontaktirajući izravno Lufthansu.

Davor Janušić iz Croatia Airlinesa, koji su uz mnoge druge europske i svjetske aviokompanije članovi i partneri udruge Staralliance, rekao nam je kako će u slučaju još otkazanih letova preuzeti onoliko Lufthansinih putnika koliko slobodnih mjesta budu imali. 'Štrajk kabinskog osoblja Lufthanse ne utječe na raspored naših letova, dakle svi naši zrakoplovi prema njemačkim zračnim lukama polijeću i slijeću po rasporedu', naglasio je Janušić.

Također, kao i Croatia Airlines, Lufthansinim putnicima koji ostanu zbog štrajka 'prizemljeni', kako u Zagrebu, tako i u zračnim lukama diljem svijeta, priskočit će u pomoć i preuzeti ih u svoje zrakoplove (ukoliko imaju slobodnih mjesta) i svi drugi članovi Staralliancea.
Štrajk 18.000 Lufthansinih radnika, osim kod njihove kompanije, ne utječe na normalan rad na njemačkim aerodromima, tako da svi ostali prijevoznici lete po ustaljenom rasporedu.