pogoršana klinička slika

Umrla pacijentica iz Udbine kojoj je prije mjesec i pol utvrđen Covid-19

21.05.2020 u 10:55

Bionic
Reading

Tijekom jutra umrla je pacijentica (1960.) s područja općine Udbina kojoj je prije više od 40 dana utvrđen koronavirus i kojoj je transplantiran bubreg, a uz osnovnu bolest, imala je niz popratnih dijagnoza, izvijestio je u četvrtak ličko-senjski stožer Civilne zaštite

Pogoršanje njezine kliničke slike nije se dovodilo u vezu s koronavirusom premda je i nakon više od 40 dana bila COVID-19 pozitivna, vjerojatno zbog imunosupresivne terapije koju je primala, dodaje se. Iz županijskog Stožera također navode da je "pacijentica boravila u gospićkoj bolnici i na vlastiti zahtjev i inzistiranje otpuštena je iz bolnice prije šest dana (subota), te je smrt nastupila u vlastitom domu".

Dodaju da Ličko-senjska županija od danas nema pozitivnih osoba na koronavirus.

U posljednja 24 sata provedeno je dodatno testiranje nad četiri osobe, ukupno se čeka 11 rezultata uzetih uzoraka. Testiranje na koronavirus provedeno je do sada nad ukupno 427 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su dvije osobe. Na području Ličko-senjske županije od početka epidemije ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena, a jedna je osoba umrla.