gradski prostor

Umjesto soba za djecu s invaliditetom u Splitu osvanuo noćni klub

13.12.2017 u 09:50

Bionic
Reading

Grad Split, za mandata gradonačelnika Ive Baldasara, 16. ožujka 2017. donio je, nakon provedenog natječaja da Brodosplitovu ambulantu veličine 1300 metara četvornih dodijeli na način da 400 četvornih metara prostora da na korištenje Udruzi roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju 'Anđeli', u 200 kvadrata trebali su se useliti članovi splitskog ogranka Međunarodnog društva za svjesnost Krišne, a još po 100 kvadrata otišlo je Udruzi podvodnih aktivnosti 'Rostrum' i Splitskom sportskom savezu gluhih

Ugovori o zakupu između gradske uprave i spomenutih udruga, odnosno sad već izabranih zakupaca, nikada nisu potpisani, nego je samo za provedbu tog gradonačelnikova zaključka zadužena tadašnja gradska Služba pravne zaštite i služba za stanove i stambene prostore, piše Slobodna Dalmacija.

I tu nikakve priče ne bi bilo da nije došlo do bizarnog zaokreta. Noćni klub 'Murall' bio je dugogodišnji korisnik jedne od famoznih PIS-ovih baraka, a derutni objekti u Spinutu davnih su dana osuđeni na uklanjanje, pa je rušenje i provedeno, a klub nije dobio zamjenski prostor. 'Murallov' vlasnik Andro Kodžoman bunio se i tražio da se njegov problem riješi, pa su mu u Banovini dali ključeve spomenute nekadašnje škverske ambulante da tamo privremeno smjesti svoju opremu.

Obnovio je dio prostora, uložio novac, uredio kvadrate, postavio opremu i preko svoje Facebook stranice pozvao posjetitelje – klijente da se nastave veseliti, ali na novoj adresi u nekadašnjoj Brodosplitovoj ambulanti.

Za razliku od svih spomenutih udruga koje su postale izabrani zakupci javne imovine, kao i svih onih ostalih društava koja su se prijavila na nadmetanje, a čija su imena vidljiva iz dokumentacije koju posjeduje Slobodna Dalmacija nigdje nije bilo Humanitarne udruge 'Murall' ili s njim povezanih tvrtki i obrt.  

'Publicitet mi ne treba i ne želim davati izjave. Taj problem rješavam sam',  kazao je Kodžoman.

U Banovini tvrde da primopredaja prostora udrugama nije izvršena jer je potrebna hitna sanacija krova zgrade. 'Zbog rušenja PIS-ovih baraka, jednom od zatečenih korisnika, Andri Kodžomanu iz humanitarne udruge 'Murall Split', omogućeno je da stvari i inventar privremeno smjesti u predmetnom objektu' potvrdili su iz Službe pravne zaštite za stanove i poslovne prostore.

'Nakon što smo doznali da dotični dio prostora u kojem je smjestio stvari koristi i reklamira kao noćni klub, a za što Grad nije izdao nikakvu suglasnost, obavljen je očevid i poduzete su radnje kako bi se objekt osigurao od neovlaštenog korištenja. Također je gospodinu Kodžomanu upućen dopis u kojem tražimo da izmjesti stvari iz objekta', poručili su iz Službe i napominju kako u Banovini i dalje stoji spomenutim gradonačelnikovim zaključcima, pa je u tu svrhu u proračunu za 2018. osiguran novac za početak sanacije.

Nakon sanacije krova bit će izvršena primopredaja prostora zakupnicima, tvrde u Banovini.