ispitivanje terena

Ulagači iskazali neobvezujući interes za dokapitalizaciju Varteksa

22.07.2019 u 17:59

Bionic
Reading

Varteks je u ponedjeljak izvijestio da se na njegov neobvezujući poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u povećanju temeljnog kapitala javilo više ulagača, od kojih je jedan institucionalni čiji iskazani interes premašuje minimum uspješnosti

Varaždinska tekstilna industrija 10. srpnja pozvala je na iskazivanje interesa za sudjelovanje u postupku povećanja temeljnog kapitala i izdavanju novih dionica u visini do 25 posto iznosa temeljnog kapitala, napomenuvši da se pripremi transakcije neće pristupiti ako interes bude manji od 10 milijuna kuna ili ako ponuđena cijena po dionici bude manja od 16,90 kuna.

U postupku povećanja temeljnog kapitala, naveli su, mogu se izdati 1.026.671 dionice, koje s obzirom na postojeći broj dionica od 4.106.686, predstavljaju 25 posto postojećeg temeljnog kapitala.

Tada su napomenuli i da će temeljem tog poziva i "isključivo pod pretpostavkom da postoji interes ulagatelja za sudjelovanje u dokapitalizaciji", naknadno donijeti odluku o povećanju temeljnog kapitala, cijeni dionica i svim drugim uvjetima relevantnim za ulagatelje.

Iz Varteksa su danas objavili da se na taj poziv javilo "više ulagača, od čega jedan institucionalni, samo čiji iskazani interes premašuje minimum uspješnosti, uz uvjet dubinskog ispitivanja društva".

Kako se dalje navodi u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi, u kompaniji razmatraju mogućnost da to omoguće, poštujući sve propise i uz angažman investicijskog savjetnika. A kako žele svim zainteresiranim ulagačima pružiti jednake uvjete, to će omogućiti i ostalim ulagačima koji su iskazali interes.

 "Međutim, društvo uzima u obzir da je tijekom roka za iskaz interesa društvo kontaktiralo više institucionalnih ulagača koji bi bili spremni razmotriti ulaganje u društvu, uz mogućnost dubinskog ispitivanja i jednak tretman svih ulagača. Kako bi i te potencijalne ulagače društvu tretiralo ravnopravno, pozvat će ih da u primjerenom roku iskažu ineters za sudjelovanje", navodi se u priopćenju.

Inače, Varteks je početkom ožujka pozvao na iskazivanje interesa za sudjelovanje u postupku povećanja temeljnog kapitala i/ili izdavanje zamjenjivih obveznica, no početkom travnja je objavio da se proces dokapitalizacije neće provesti, jer je interes potencijalnih ulagatelja bio manji od 10 milijuna kuna.

Društvu je potrebna dodatna likvidnost zbog više razloga - dospjele obaveze iz prethodnih razdoblja, značajnija proizvodnja za vlastite potrebe zbog godišnjeg ciklusa i rasta maloprodaje uz ujedno manje usluga (šivanja) za druge, nabava repromaterijala (tkanine i ostalo) za vlastitu proizvodnju za buduća vremenska razdoblja.